Hlavní obsah

Nová alba: Lucie Bílá, Miro Žbirka i Taylor Swiftová

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tlak na předvánočním hudebním trhu je docela velký. Z novinek v tomto týdnu vybíráme především tu od zpěvačky Lucie Bílé, také zajímavý komplet Mira Žbirky vydaný k jeho nedělním šedesátinám či aktuálku zpěvačky Taylor Swiftové.

Článek

Lucie Bílá: Modi

Foto: Supraphon

Lucie Bílá

Téměř dva roky vybírali Lucie Bílá a její kapelník a producent Petr Malásek z našich i zahraničních písní. Vedle jedné skladby Petra Maláska jsou na desce Modi také melodie Reného Rypara a Dalibora Cidlinského, dvakrát se do zpěvaččina naturelu a nálady trefil Radoslav Banga. Samostatnou a velmi podstatnou kapitolou jsou texty. Václav Kopta, Tomáš Belko a Radoslav Banga doplňují hned devítku básní z pozůstalosti Pavla Vrby, v roce 2011 píšícího pro nově vznikající album poslední sadu krásných slov. Právě jemu patří  titulní téma - Modi je slavný malíř Modigliani a vypravěčkou jeho osudová modelka.

Miro Žbirka: Complete Box

Foto: Universal

Miro Žbirka

Complete Box Mira Žbirky se drží svého názvu a je opravdu kompletní. Kromě veškerých alb, které zpěvák kdy vydal, včetně obalů v původním designu, v něm jsou i bonusové DVD a raritní CD nazvané Made in Abbey Road. Na něm jsou dva singly nahrané letos v létě ve slavném  londýnském Studiu 2 Abbey Road. Complete Box obsahuje čtrnáct řadových CD + CD s raritami a speciály + bonusové DVD.

Taylor Swiftová: Red

Foto: Universal

Taylor Swift

Americká zpěvačka se po dvou letech vrací s novou deskou Red. Za pilotní singl vybrala na první poslech líbivou a jednoznačně hitovou skladbu We Are Never Ever Getting Back Together, kterou se zcela odklonila od americké country a naplno vplula do mainstreamového popu. Velkou zásluhu na jejím hudebním vývoji měl i producent Shellback, který za tímto hitem stojí a v minulosti produkoval hity pro Britney Spears, Pink a je například i za nedávným obrovským hitem Maroon 5 a Christiny Aguilery Moves Like Jagger.

Zrní: Soundtrack ke konci světa

Foto: Archív Zrní

Zrní

Kladenská skupina Zrní vydala třetí album Soundtrack ke konci světa. Dále i CD, na kterém se podílela s taneční skupinou VerTeDance a obsahuje hudební složku ze společného představení Kolik váží vaše touha? Křest Soundtracku ke konci světa chystají muzikanti v pražském Paláci Akropolis na 22. prosince. Společné album s VerTeDance pokřtí už ve čtvrtek 25. října v pražském divadle Ponec.

Swedish House Mafia: Until Now

Foto: EMI

Swedish House Mafia

Švédský trojlístek elektronických producentů Swedish House Mafia svou novou nahrávku označuje za soundtrack k poslednímu společnému turné One Last Tour. V pořadí druhé album obsahuje jak původní tvorbu, tak remixy či sólové produkce. Swedish House Mafia vtrhli na taneční parkety v roce 2010. Fanoušky zaujal již jejich první singl One s hostujícím Pharrellem.

Bat For Lashes: The Haunted Man

Foto: EMI

Bat for Lashes

Jedna z nejrespektovanějších britských interpretek posledních let debutovala v roce 2006 deskou Fur And Gold. Album jí vyneslo nominaci na Mercury Prize a také dvě nominace na britské výroční ceny Brit Awards (Nejlepší zpěvačka, Objev roku). Podobně úspěšné bylo i druhé album Two Suns z roku 2009, kterého se prodalo více než čtvrt miliónu kusů. Natasha Khan, jak zní občanské jméno zpěvačky, absolvovala turné s Coldplay, spolupracovala s Beckem na skladbě k filmu Twilight a za píseň Daniel získala Ivor Novello Songwriting Award pro autory a skladatele.

Reklama

Výběr článků

Načítám