Hlavní obsah

Na festivalu Oty Hofmana se o hlavní ceny podělilo několik filmů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O hlavní ceny se na 44. ročníku Dětského filmového a televizního festivalu Oty Hofmana v Ostrově podělilo hned několik filmů. Mezi nejúspěšnější snímky, které zaujaly některou ze tří festivalových porot a získaly hlavní ceny, patřily Tady hlídám já, Lehká jako dech, Modrý tygr, Tajemství staré bambitky a Micimutr, oznámila programová ředitelka festivalu Ilona Hálová.

Foto: archív ČT

Pohádka Micimutr

Článek

Jako nejlepší v kategorii filmů pro diváky do 12 let letos obdržel Cenu Oty Hofmana od odborné poroty Modrý tygr režiséra Petra Oukropce za sympatický pokus o zachycení světa dětské fantazie a vztahu k přírodě s přihlédnutím k výkonu hlavní dětské představitelky Lindy Votrubové. Za snímek v kategorii od 13 do 18 let odborná porota cenu neudělila. Televizní film Tajemství staré bambitky režiséra Ivo Macharáčka dostal zvláštní cenu odborné poroty za dílo s nejvýraznějším morálním akcentem.

Odborná porota udělila i dvě čestná uznání. A to televizní pohádce Micimutr režiséra Víta Karase za výjimečné obrazové a výtvarné zpracování. Stejné ocenění patří i herečce Veronice Divišové za její výkon ve filmu Tady hlídám já! V odborné porotě rozhodovali třeba kameraman a režisér F. A. Brabec nebo herečka Yvetta Blanarovičová.

Festivalová porota dětí a mládeže udělila hlavní cenu, Křišťálový šaton, v kategorii do 12 let filmu Tady hlídám já! režiséra Juraje Šajmoviče. Stejnou cenu v kategorii snímků pro publikum od 13 do 18 roků obdržel film režiséra Víta Olmera Lehká jako dech. Zlatého dudka za nejlepší dívčí herecký výkon si z Ostrova odváží Marie-Luisa Purkrábková za roli Simony ve filmu Lehká jako dech. Cenu za nejlepší chlapecký herecký výkon pak získal Josef Weinzettel za roli Jiříka ve filmu Micimutr, který obdržel i Cenu diváků.

Reklama

Výběr článků

Načítám