Hlavní obsah

Rolling Stones přišli po letech s novou písní

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Rolling Stones sice na světové turné pořád nevyjela, ale prokazatelně natáčí nový materiál. Důkazem je píseň Doom and Gloom, první novinka po sedmi letech.

The Rolling Stones - Doom And Gloom

 
Článek

Píseň rozhodně nikam neodbočila z kolejí, v nichž se rockeři pohybují půl století. Blues-rockové cítění, naštvaný zpěv Micka Jaggera a kapela našlapaná energií, jakoby ani nebyli v seniorském věku.

Doom and Gloom bude součástí kolekce GRRR! Greatest Hits, která vyjde v listopadu. Další novinkou má být song One More Shot.

Neustále se spekuluje o světovém turné k padesátinám skupiny, ale nic není jisté. Stones určitě vystoupí v Londýně a New Yorku a saxofonista Bobby Keys uvedl, že očekává ještě pár koncertů navíc. Oficiálně však skupina nic neoznámila.

Slavný producent

Nahrávku produkoval Don Was, velmi zajímavý producent a člen Was Not Was, staré funky party, která patří k nejvíce podceněným skupinám 80. let. Jejich styl art-funk čerpá z rocku a jazzu, ale především vyniká nádherně vtipnou hudební potměšilostí či, chcete-li, úchylností, kterou mainstream nikdy nepochopí.

Poměrně málo lidí zná vynikající nahrávky z 80. a 90. let jako Out Come the Freaks a Tell Me That I'm Dreaming. Přestože skupina měla náběh na to stát se hvězdnou, jejich zvuk byl natolik nepochopitelný pro kapitány hudebního průmyslu, že zůstali klubovou senzací pro zasvěcené.

Na nahrávkách Was Not Was, jejichž základ většinou tvoří funková basa, se nečekaně propojují jazzová sóla na trubku s elektrickou kytarou, podivně kuňkajícími syntezátory, samply a potrhlými texty.

Reklama

Související články

Rolling Stones bez koncertů

Britská skupina Rolling Stones ukončila spekulace o tom, že u příležitosti oslav padesátého výročí vzniku vystoupí. Měla údajně zahrát v O2 Aréně v Londýně...

Výběr článků

Načítám