Hlavní obsah

Do síně slávy nominováni Deep Purple, Kraftwerk i The Marvelettes

Novinky, Stanislav Dvořák

Pořadatelé naznačili, kdo vstoupí příští rok v Los Angeles do Rock´n´rollové síně slávy. Nominováni byli britští rockoví velikáni Deep Purple, dále skupina Rush, elektroničtí Kraftwerk nebo The Marvelettes.

Článek

Celý seznam nominovaných doplňují ještě The Paul Butterfield Blues Band, Chic, Heart, Joan Jett and the Blackhearts, Albert King, The Meters, Randy Newman, Procol Harum, Public Enemy a Donna Summer.

Nominace německých Kraftwerk není překvapením, ačkoliv nemají s rockem nic společného. Stylově neodpovídající nominace se staly v Rock´n´rollové síni slávy tradicí. Podivnější je fakt, že Deep Purple někdo nominuje do síně slávy teprve v roce 2012, zatímco tam už dříve vstoupila Madonna! Přesně to vystihnul americký server The Hollywood Reporter, který na nominaci reagoval otázkou: "Tím chcete říct, že tam ještě nejsou?"

Podobných bizarností je více - např. členy síně slávy dosud nejsou Iron Maiden nebo Judas Priest.

Bohužel se nominace nedočkal zásadní člen Deep Purple, klávesista Jon Lord, který zemřel. Stejně tak v květnu tohoto roku odešla na věčnost disko harcovnice Donna Summer.

Osmadvacátý ročník uvádění do síně slávy se koná 18. dubna v Nokia Theatre v Los Angeles. Přesunul se tam poprvé od roku 1993, oficiální sídlo síně slávy je v Clevelandu. Ceremonie proběhne v přímém přenosu televize HBO.

Úplně nejstarším veteránem v seznamu nominovaných se stal bluesman Albert King, který zemřel už v roce 1992. The Meters jsou funková skupina z New Orleans, mimo USA téměř neznámá. Komerční sláva příliš nezasáhla ani chicagské blues-rockery The Paul Butterfield Blues Band, zato na The Marvelettes by si většina hudebních znalců měla vzpomenout už kvůli hitu z šedesátých let Please Mr. Postman.

Reklama

Výběr článků

Načítám