Hlavní obsah

Nové album slibují Black Keys i kytarista Oasis

Novinky, Stanislav Dvořák

Nové studiové album bude příští rok, potvrdili američtí rockeři The Black Keys. Také méně známý britský kytarista Bonehead (hrával s Oasis) přichystal nový projekt, který zavítá do art-rocku.

Článek

V novém roce začnou Američané pracovat na desce, která naváže na velmi úspěšné El Camino (2011). Bubeník Patrick Carney sdělil, že album bude určitě a záleží jen na tom, jak dlouho bude trvat natáčení a rozhodování, kdy zase vyrazí na turné.

"Začneme na tom pracovat v lednu a na jaře budeme trochu víc koncertovat. Náš plán je dodělat album do konce jara nebo dřív a pak budeme doufám mít pár měsíců na normální věci jako chodit brzy spát, brzy vstávat, chodit se psem a tak. Příští podzim pravděpodobně zase vyrazíme na šňůru."

Skupinu tvoří jen Dan Auerbach a Patrick Carney. Debutovali v roce 2002 (CD The Big Come Up) a nyní už mají v diskografii osm desek. Jejich drnčivý rozostřený kytarový styl je plný odkazů na Black Sabbath či ZZ Top a kritika je dnes považuje za světovou špičku v garážovém rocku.

Z jiného soudku, ale možná ani ne tak vzdáleného, bude deska bývalého kytaristy Oasis Boneheada. Jeho nová skupina Parlour Flames vůbec nechce napodobovat brit-pop z devadesátých let. Bude to prý spíše psychedelické a možná až art-rockové.

"Bude tam hodně trumpet," ohlásil Bonehead své debutové LP s dvanácti skladbami. "Je to fakt docela melodické, poslouchatelné a texty jsou, myslím, geniální... Jsou v tom tuny různých vlivů, to je na tom hezké, že já a Vinny do toho oba přinášíme různé vlivy. Hodíme to do hrnce a ono to vyplave."

Bonehead, vlastním jménem Paul Arthurs, hrál doprovodnou kytaru v Oasis v letech  1991-1999. Odešel během nahrávání alba Standing On The Shoulder Of Giants, protože se chtěl věnovat rodině. Nahradil ho Gem Archer.

Reklama

Výběr článků

Načítám