Hlavní obsah

Oscary bude moderovat autor Family Guye Seth MacFarlane

Novinky, Stanislav Dvořák

V únoru 2013 bude udílení Oscarů moderovat Seth MacFarlane, který je znám jako jeden z autorů seriálu Family Guy. Osmatřicetiletý MacFarlane prohlásil, že je to pro něj ohromné privilegium.

Foto: Profimedia.cz

Seth MacFarlane

Článek

"Jsme nadšení, že budeme mít Setha MacFarlanea na místě moderátora,“ sdělili producenti Craig Zadan a Neil Meron. „Jeho schopnosti přesně zapadají do našich nápadů, jak udělat show zábavnou a svěží. Bude dokonalým moderátorem.“

MacFarlane, věrný své pověsti, ihned natočil scénku, kde si dělá ze sebe a z moderování Oscarů legraci. Brzy mu pogratuloval jeho kolega, komik Ricky Gervais, který mimo jiné moderoval Zlaté glóby, a jehož politicky nekorektní humor sice uráží některé celebrity, ale zato rozesmává milióny diváků. Nemohl si odpustit poznámku, že mu rád pomůže, kdyby potřeboval nějaké gagy o scientologii.

Scenárista, ale i režisér celovečerních hraných filmů Seth MacFarlane začínal jako animátor ve studiích Hanna Barbera. V roce 1997 stvořil pilotní díl seriálu Family Guy, sitkomu o středostavovské americké rodině s pop-kulturními odkazy.

Koncem století se stal Family Guy v USA nesmírně populární, i když to tak možná v ČR nevypadá. Později studio seriál ukončilo, ale lidé nakupovali DVD jako zběsilí, kolem sitkomu se vytvořil kult (prodalo se asi milión kusů DVD poslední série) a Fox nakonec natáčení v roce 2005 obnovil. Vysílá se dodnes.

MacFarlane také napsal a režíroval komedii Ted s Markem Wahlbergem a hollywoodskou hvězdou ukrajinského původu Milou Kunisovou, která sklidila značný úspěch. Věnuje se také hudbě a vydal zatím jedno album melodií ze 40. a 50. let.

Reklama

Výběr článků

Načítám