Hlavní obsah

Kultovní Refused po dvou zrušených koncertech vystoupí v Praze

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Obnovení švédští Refused, kteří stáli u kolébky post hard core, mají v neděli vystoupit v pražském Lucerna Music Baru. Je to zřejmě poslední šance vidět skupinu, která se při příležitosti dvacátého výročí vzniku dala nakrátko dohromady.

Foto: Rock For People

Refused

Článek

Refused patří ke klíčovým představitelům hard core. Začínali sice s klasickým řízným pojetím inspirovaným newyorskými Cro-mags, ale nemínili u něj zůstat a začali styl pojímat po svém a využívat v něm elektroniku. Klíčová je jejich vizionářská třetí deska The Shape of Punk To Come, která je zařadila po bok Quicksand a Fugazi. V roce 1998 však skončili.

Když se letos dali dohromady, nebylo divu, že je pozvali na festival Rock For People. Tam však nakonec nevystoupili. Jeden z členů Refused nepřiletěl včas, takže se odpolední koncert přesouval na noc. Mezitím se však nad areálem letiště přehnala bouřka a venkovní program byl zrušen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám