Hlavní obsah

Nové knihy: Picková, Vondruška, Bruen, Perryová, Shan

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nabídku novinek tohoto týdne zahajuje válečný román kanadské autorky Alison Pickové zavádějící mimo jiné i do Prahy a Vlastimil Vondruška nabízí druhý díl své Přemyslovské epopeje. Následují detektivky Ira Kena Bruena a jeho skotské partnerky Val McDermidové. Do vyšší společnosti zavádí britská autorka Tasmina Perryová. Ponuré záhady nabízí irský prozaik Darren Shan, což je pseudonym Darrena O’Shaughnesseyho. Nádavkem komiks trojice Steve Dillon, Garth Ennis, Steve Pugh.

Článek

Alison Picková:

Daleká cesta

Nové knihy

Válečný román je zčásti inspirovaný skutečnými událostmi. Pavel a Ennelise Bauerovi se synem Pepíkem se rozhodnou v roce 1939 prchnout před německou okupační mocí, protože jim jako Židům hrozí deportace. Odjedou do Prahy, kde vyhledají chlapcovu chůvu Martu. Ta jim nabídne ubytování, ale pak je prozradí milenci, který pracuje pro nacisty. Bauerovi jsou zatčeni a Pepík se dostane do záchranného programu pro děti, tzv. Kindertransportu. Rodiče a chůvu už nikdy neuvidí, ale jeho dlouhá cesta za svobodou začíná. Autorka, která žije se svou rodinou v Torontu, byla za knihu nominovaná na prestižní Man Bookerovu cenu.

Argo, přeložila Gisela Kubrichtová, 297 stran, 298 Kč

Vlastimil Vondruška:

Přemyslovská epopej II – Jednooký král Václav I

Nové knihy

Druhé pokračování čtyřdílné románové fresky zavádí do 13. století a popisuje život posledních přemyslovských králů. Začne v době Václavova dětství, kdy Přemysl I. Otakar bojuje o uznání svého sňatku s Konstancií Uherskou a zároveň o legalizaci nástupnických práv malého Václava. Přikloní se na stranu císaře a konečně získá definitivní potvrzení královské koruny Zlatou bulou sicilskou. Po smrti svého otce je Václav korunován českým králem, ale je přesvědčený, že vládnout musí jinak. Začne budovat okázalý královský dvůr, obklopí se rytíři a umělci.

Moba, 632 stran, 399 Kč

Ken Bruen:

Kříž

Nové knihy

Kříž je starodávný mučící nástroj, hovorově remíza ve sportu, a když je s někým kříž, je s ním těžké pořízení. Třeba s někým, jako je Jack Taylor. Všem, koho miluje, přináší jen utrpení a smrt. Poslední obětí je mladý Cody, kterého bere Jack jako svého syna – a teď leží v nemocnici v kómatu. Aspoň že mu zbyla Ridge, i když tenhle vztah je hodně neortodoxní. Když mu Ridge poví o chlapci ukřižovaném v Galwayi, rozhodne se Jack, že pomůže s hledáním vraha. Vyšetřování ho přivede tváří v tvář mnoha přízrakům minulosti, živým i mrtvým.

BB art, přeložil Tomáš Jeník, 176 stran, 229 Kč

Val McDermidová:

Dívka na zabití, Záhada zimní zahrady, Průšvih

Nové knihy

Seznamte se s Kate Branniganovou, soukromým očkem z Manchesteru, sympatickou hlavní hrdinkou série detektivek skotské autorky. Napínavé příběhy se odehrávají v atraktivním prostředí šoubyznysu i v pochybných čtvrtích severoanglických měst. Val McDermidová je skutečnou mistryní napínavých psychologických románů. Nikdo nedokáže vystavět takové zápletky nebo vyprávět příběhy jako ona. Budou vám vstávat vlasy hrůzou na hlavě. Populární rockový zpěvák Jett ji požádá, aby vypátrala dlouholetou přítelkyni a textařku jeho písní Moiru, která záhadně zmizela. Branniganová však netuší, že nalezení Moiry je předehrou k vraždě. Ukáže se, že kontroverzní Moiry se chtělo zbavit hned několik lidí.

BB art, přeložily Eva Klimentová, Růžena Loulová, 576 stran, 349 Kč

Tasmina Perryová:

Na ráj zapomeň

Nové knihy

Čtyři privilegovaní vysokoškolští studenti si na luxusním soukromém ostrově Angel Cay připíjejí na úspěšné zvládnutí závěrečných zkoušek. Sebejistý Miles, chytrá Grace, talentovaný Alex a krásná Sasha právě dostudovali a svět jim leží u nohou. Ovšem jedna temná noc jejich dokonale naplánované životy navždy změní. V dalším ze svých vzrušujících románů vede Tasmina Perry čtenáře napříč celým světem, z bělostných písečných pláží na Bahamách ke Korálovému moři, od londýnské smetánky až k okázale dekadentnímu přepychu Hollywoodu a stupňuje napětí až k překvapivému rozuzlení.

BB art, přeložila Barbora Hrušková, 448 stran, 299 Kč

Darren Shan:

Město hadů

Nové knihy

Třetí díl trilogie Město popisuje situaci, kdy už deset let vládne Kapak Raimi, muž, jehož stvořil první Kardinál, muž, kterého nelze zabít. Jednoho dne se ale ztratí a jeho věrný ochránce Ford Tasso tuší, že za tím stojí tajemní vilakové, dávní a mocní kněží z rodu Inků. Povolá na pomoc Al Jeeryho, protože jen on se jim jako potomek zabijáka Paukara Wamiho může s nadějí na úspěch postavit.

Plus, přeložil Tomáš Bíla, 396 stran, 389 Kč

Steve Dillon, Garth Ennis, Steve Pugh:

Preacher: Pradávná historie

Nové knihy

Při svém pátrání po uprchlém Bohu, kterého hodlá hnát k odpovědnosti, narazil Jesse Custer na spoustu divných existencí – a není žádným překvapením, že mnohé z nich mají svůj vlastní podivuhodný příběh.

BB art, přeložil Štěpán Kopřiva, 280 stran, 599 Kč

Reklama

Výběr článků

Načítám