Hlavní obsah

Připoutejte se, prosím! je nejvtipnějším filmem vůbec, zjistil výzkum

Novinky, Tereza Seidlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle nového výzkumu britského webu je nejvtipnějším filmem, jaký byl kdy natočen, americká komedie Připoutejte se, prosím! z roku 1980. Na druhé příčce se umístila Pařba ve Vegas (2009), bronz obsadila Bláznivá střela (1988). Hlavním kritériem ve výběru byl počet smíchů, které snímky vyvolají u publika za jednu minutu. Informuje o tom The Daily Telegraph.

Nejlepší scény z filmu Připoutejte se, prosím!

 
Článek

Výzkum uskutečnil britský server LoveFilm, který poskytuje filmy ke stažení v Británii, Německu a Skandinávii. Jeho uživatelé nejprve vybrali 10 nejoblíbenějších komedií, následně pak komise u desítky snímků počítala, kolik „smíchů“ vyvolají u diváků, a číslo pak zprůměrovala na jednu minutu filmu.

Vítězná legendární komedie připoutejte se, prosím! si na konto připsala v průměru tři smíchy za minutu. Druhou nejvtipnější komedií zvolili uživatelé snímek Pařba ve Vegas z roku 2009. Ten vyvolal v průměru 2,4 „smíchu“ za minutu. Těsně za ním se pak umístila komediální legenda Bláznivá střela z roku 1988 s Lesliem Nielsenem v hlavní roli s průměrem 2,3 „smíchu“ za minutu.

Nejlepší scény z filmu Pařba ve Vegas

"Po mnoha vášnivých debatách, jestli je Pařba ve Vegas skutečně tím nejvtipnějším filmem, jsme požádali naše uživatele, aby zvolili 10 snímků, které je nejvíce rozesmějí, následně jsme na vybraném vzorku pozorovali počet vyvolaných smíchů. Zajímavé je, že i když v první fázi výzkumu určili naši uživatelé za nejvtipnější film Život Briana, náš výzkum odhalil, že v počtu smíchů vyvolaných za jednu minutu Monty Pythony jednoznačně porazila parodie Připoutejte se, prosím!,“ uvedla pro The Telegraph editorka portálu LoveFilm Helen Cowleyová.

Nejlepší scény z filmu Bláznivá střela

Žebříček nejvtipnějších komedií podle serveru LoveFilm
1. Připoutejte se, prosím - 3 „smíchy“ za minutu
2. Pařba ve Vegas - 2,4 „smíchů“ za minutu
3. Bláznivá střela - 2,3 „smíchů“ za minutu
4. Superbad - 1,9 „smíchů“ za minutu
5. Borat - 1,7„smíchů“ za minutu
6. Zprávař: Příběh Rona Burgundyho - 1,6 „smíchů“ za minutu
7. Prci, prci, prcičky - 1,5 „smíchů“ za minutu
8. Ženy sobě - 1,4 „smíchů“ za minutu
9. Soumrak mrtvých - 1,3 „smíchů“ za minutu
10. Život Briana - 1,2 „smíchů“ za minutu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám