Hlavní obsah

Norris, Stallone a Lundgren s Expendables 2 drtí žebříčky návštěvnosti

Novinky, Stanislav Dvořák

Už druhý týden je nejnavštěvovanějším filmem v USA akční retro-komedie Expendables 2, která spojila největší počet béčkových akčních hvězd v historii. A většinu diváků to evidentně baví.

Foto: Bontonfilm

Sylvester Stallone ve filmu nikdy nemine. A střílí prakticky pořád.

Článek

V neuvěřitelné sestavě Expendables 2 nechybí Chuck Norris, Dolph Lundgren, Jean-Claude Van Damme nebo dvojice bývalých konkurentů a nyní spíše kolegů - Arnold Schwarzenegger a Sylvester Stallone.

Ačkoliv děj filmu je zcela nesmyslný, jedná se o zábavný počin, který se snaží o svérázný humor. Narážky na staré akční hity a občasné parodování (viz například Chuck Norris) svědčí o tom, že se film nebere vážně, a tak částečně sbírá body i u kritiky. V září vstupuje do českých kin.

Foto: Bontonfilm

Arnie v závěru smutně podotkne: Do muzea patříme všichni.

Parta akčních veteránů z osmdesátých let zatím v amerických kinech vydělala asi 13,5 miliónu dolarů (cca 270 miliónů korun). Na druhém místě je Bourneův odkaz a na třetím komedie Norman a duchové.

Velkým překvapením léta se stal politický anti-obamovský snímek 2016: Obama's America, fiktivní dokument o politice, který obsadil osmou příčku.

Snímek, který podporují republikáni v rámci kampaně za zvolení Mitta Romneyho prezidentem, ukazuje, jak by asi Amerika vypadala v roce 2016, kdyby vyhrál Obama. Zdůrazňuje pochopitelně hlavně negativa. Komerční úspěch je u tohoto typu filmu neobvyklý, ale určitě nejde o první dokument, který se stal hitem - tradičně bývají velmi úspěšné filmy Michaela Moora, který kritizuje naopak pravici a konzervatismus.

Reklama

Výběr článků

Načítám