Hlavní obsah

Festival Okoř diváky nezklamal, Tomáš Klus se ostře obul do Putina

Novinky, lap

Festival Okoř vsadil na českou klasiku a diváky v sobotu nezklamal. Přes vysoké odpolední teploty tančilo publikum na skupiny Mandrage i Horkýže Slýže. S Martou Kubišovou zpívali ve stoje téměř všichni. Tomáš Klus se zastal ruské skupiny Pussy Riot se slovy, že dva roky, to je moc.

Foto: Pro Novinky Jan Mottl

Festival Okoř 2012

Článek

"Ruská velmoc veliká, cha cha cha," glosoval Klus v country verzi písničky VeSmíru. Bez okolků se opřel i do ruského prezidenta Vladimira Putina, jehož označil nevybíravým výrazem.

Ke Klusovi se přidala také Marta Kubišová a poslední písničku věnovala punkové kapele Pussy Riot, jejíž členky moskevská soudkyně v pátek poslala na dva roky do vězení za jejich nedovolené vystoupení v hlavním pravoslavném chrámu ruského hlavního města.

Foto: Pro Novinky Jan Mottl

Tomáš Klus na festivalu Okoř 2012

Foto: Pro Novinky Jan Mottl

Marta Kubišová na festivalu Okoř 2012

Anna K kromě osvědčených hitů Nebe čí Nelítám nízko představila také skladby z nového alba. MIG 21 nastoupili s veselou náladou, protože jejich bubeník Jan Hladík oslavoval právě v sobotu 35. narozeniny. Publikum mu zazpívalo Happy Birthday. Se skupinou si zazpíval také Tomáš Klus hit Malotraktorem.

Foto: Pro Novinky Jan Mottl

MIG 21 na festivalu Okoř 2012

Foto: Pro Novinky Jan Mottl

Jiří Macháček na festivalu Okoř 2012

Nigtwork na Okoři vystoupili v doprovodu hudebníků s dechovými nástroji. Vojta Dyk upozornil také na prezidentské volby, v nichž kandiduje. Další koncert zatím kapela nemá na programu, chystají se totiž přípravy nového alba. Sobotní večer zakončil David Koller ve velkém stylu.

Foto: Pro Novinky Jan Mottl

Nightwork na festivalu Okoř 2012

Foto: Pro Novinky Jan Mottl

Vojta Dyk na festivalu Okoř 2012

Foto: Pro Novinky Jan Mottl

David Koller na festivalu Okoř 2012

Letošní festival Okoř byl vyprodaný již od středy. Podle organizátorů se zde sešlo pětitisícové publikum.

Reklama

Související články

Punkerky Pussy Riot dostaly dva roky natvrdo

Soud v Moskvě v pátek uznal členky punkové skupiny Pussy Riot vinnými z výtržnictví a náboženské nenávisti. Všechny tři členky skupiny mají strávit dva roky...

Výběr článků

Načítám