Hlavní obsah

Komediální hudebně-divadelní projekt Don Quixote v ABC

Novinky, sad

Premiéra hudebně-divadelního projektu Don Quixote je jedním z vrcholů letošního festivalu Letní slavnosti staré hudby. Slavné Cervantesovo komediální dílo uvede francouzsko-česko-slovenský ansámbl 1. srpna od 19:30 v pražském Divadle ABC.

Foto: Smart Communication

Z představení Don Quixote

Článek

Dobrodružství potulného rytíře dona Quijota ožije v divokém rytmu v podání tří herců – komiků a  tří hudebníků. Komediální hereckou akci s libozvučnou francouzštinou Bastiena Ossarta, Juliena Cigana a Benjamina Egnera umocní muzikanti známí nejen v jazzovém světě – Stano Palúch a Marcel Comendant – spolu s barokní flétnistkou Janou Semerádovou. Hudebníci vystřídají celou řadu hudebních nástrojů – od houslí, cimbálu a fléten přes kytaru, velký buben a kastaněty až po chřestidla a další efekty.

„Ačkoliv je náš festival vyhledávaný především díky výlučnému interpretačnímu umění a skrytým pokladům staré hudby, vždy jsme se snažili dávat prostor i výpravnějším scénickým projektům, jež si libují v humoru, nadsázce a trochu jiném pohledu na dobu 14. – 18. století,“ vysvětluje dramaturgickou osu, jejíž součástí je i Don Quixote, ředitelka Letních slavností staré hudby Markéta Semerádová.

Představení bude uvedeno ve francouzštině s českými titulky.

Reklama

Výběr článků

Načítám