Hlavní obsah

Queen s Lambertem zahrají na festivale Rock In Wroclaw

Právo, Jaroslav Špulák

Britská skupina Queen je zpět. Po smrti zpěváka Freddieho Mercuryho v roce 1991 a nedávném období s vokalistou Paulem Rodgersem je tu její další etapa. V čele legendární kapely dnes stojí třicetiletý americký zpěvák Adam Lambert. Prý dočasně.

Foto: Profimedia.cz

Adam Lambert (vlevo) a Brian May na koncertu v Kyjevě

Článek

Queen a Lambert budou hlavními hvězdami jednodenního festivalu Rock In Wroclaw, který se odbude již v sobotu na fotbalovém stadiónu v polské Wroclawi, na tom stadiónu, na němž čeští fotbalisté postoupili do čtvrtfinále letošního evropského šampionátu.

„Adam má v sobě velký potenciál. Je přirozeným rockovým zpěvákem, ale také muzikálovým a divadelním šoumenem. Reprezentuje novou generaci, která v tvorbě smazává hranice stylů. Je to živelný muž obdařený řadou schopností. Může dělat všechno, co jen chce. Vím, že vyrůstal na písničkách skupiny Queen,“ řekl polskému serveru Interia.pl kytarista Queen Brian May.

Minulou sobotu vystoupili na charitativním koncertu v ukrajinském Kyjevě. Hlavní hvězdou byl spolu s nimi Elton John a celou akci sledovalo na sto tisíc diváků. Vstup byl zdarma. Roger Taylor a Brian May, dva zbylí členové Queen, potkali Lamberta během finále osmé řady soutěže American Idol v květnu 2009. Společně zazpívali píseň We Are The Champions a setkání vyústilo v další nabídku spolupráce.

Lambert dospěl k pozici skvělého umělce s originálním hlasem

Poté Taylor v rozhovoru pro magazín Billboard hlásil, že Lambert dospěl k pozici skvělého umělce s originálním hlasem. Zmínil, že by s ním chtěl spolupracovat, protože by to byla obohacující zkušenost pro obě strany. Zanedlouho se na tom dohodli.

Oficiálně si Lambert zazpíval s Queen už loni při předávání cen MTV Europe Awards. Společná show trvala osm minut a vzbudila řadu pozitivních reakcí fanoušků, kteří chtěli více koncertů. Letos v létě jim kapela i Lambert jejich přání splní. Kromě Wroclawi se například představí v polovině měsíce třikrát v Londýně.

„Naším záměrem je vzdát hold Freddiemu a celé skupině. Chceme udělat jejich hudbu navždy živou pro fanoušky, podělit se s nimi o energii, na kterou by byl Freddie hrdý. Nejsem náhrada, to není možné. Přiznávám ale, že pozvánka na koncerty s Queen je to nejlepší, co mě mohlo potkat,“ uvedl Lambert. Ve Wroclawi se 7. července představí i domácí skupiny Power Of Trinity, IRA a americká Mona.

Reklama

Související témata:

Související články

Padesátiprocentní Borat ve Varech

Režisér Alexej Igudesman se s filmem Nosálov vrhnul do světa klasické muziky s cílem udělat si legraci z nejčastějších klišé o tomto prostředí. Jsou tam...

Výběr článků

Načítám