Hlavní obsah

Skončilo natáčení Sanitky 2, na obrazovce se objeví příští rok

Praha

Po deseti měsících skončilo natáčení seriálu Sanitka 2, který bude volně navazovat na veleúspěšný seriál z 80. let. Poslední klapka padla v pátek dopoledne v Praze. Na obrazovce České televize by se třináctidílný seriál měl objevit příští rok.

Ukázka ze seriálu Sanitka 2Video: Česká televize

 
Článek

Příběhy postav, z nichž se některé, například doktor Jandera, objevily už v původním seriálu, napsal Ivan Hubač, syn scénáristy Jiřího Hubače. Ten byl autorem scénáře Sanitky z roku 1984.

Někdejší seriálové scény byly na svou dobu velmi akční, pro dnešní diváky už ale akce znamená něco jiného, než tehdy. V nových dílech se tak všechno odehrává mnohem rychleji. Havarují motorkáři, paraglidista či autobus plný lidí. „Bylo to hodně akční natáčení, pro produkci náročné. Za třicet let, co tuhle práci dělám, si nepamatuji, že by se někdy v televizi natáčelo tolik bouraček in natura jako právě do Sanitky 2,“ řekla vedoucí produkce Ilona Jirásková.

Foto: Česká televize

Tvůrci a herci seriálu Sanitka 2

Výbuch v klubu

Nejnáročnější scénou bylo podle autorů točit výbuch v rockovém klubu a následnou záchrannou akci. Na scéně bylo 160 komparsistů a 140 členů štábu. "Štáb byl každý den namaskován a ležel v suti," popsala mluvčí ČT Michaela Fričová. Doplnila, že při natáčení byly zdemolovány dvě sanitky a vybuchlo jedno vozidlo BMW. Vše samozřejmě v souladu se scénářem.

Foto: Profimedia.cz

Jaromír Hanzlík a Pavel Zedníček s režišérem Filipem Renčem

Z původní Sanitky se v nových dílech objeví doktor Vojtěch Jandera (Jaromír Hanzlík), Janderova první manželka Eliška (Zlata Adamovská), Janderův bratr Jarda (Tomáš Juřička), Jardova manželka Alžběta (Ivana Andrlová), doktor Mádr (Petr Kostka), doktor Karlík (Svatopluk Skopal), Fanda Beznoska (Pavel Zedníček) a Korejs (Jiří Srstka).

Přibydou nové tváře. Dagmar Havlová ztvárnila primářku, Jiří Dvořák ředitele záchranné služby.

Foto: Pressdata

V roli řidiče Fandy ve slavném seriálu Sanitka (1984) - s Jaromírem Hanzlíkem se teď setkává i při natáčení jeho pokračování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám