Hlavní obsah

Seal vystoupí v listopadu v Karlových Varech

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vedení karlovarské KV Areny oznámilo, že se jim podařilo zajistit vystoupení zřejmě největší hudební hvězdy v dějinách těchto západočeských lázní. Britský zpěvák Seal tam má zavítat 30. listopadu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Seal

Článek

"Je to až neuvěřitelné, že při svém letošním turné, které začalo na jaře v Austrálii, poté Severní Americe a končící během podzimu v Evropě, zavítá se svou velkolepou show také k nám, do multifunkčního komplexu KV Aréna v Karlových Varech," uvedla KV Arena na svých stránkách.

Seal proslul elektronickým popem i klasickým soulem a má na kontě několik vynikajících i nevyrovnaných alb. Na britské scéně se vynořil na počátku 90. let s hitem Killer. Předvedl schopnost osobitým způsobem smíchat soul, rock i taneční hudbu a zaujmout masového posluchače, aniž by ztratil úctu kritiky. Výjimečný je sametovým hlasem, kterým nezaměnitelně podává hity jako Kiss From a Rose či Don’t Cry.

V poslední době obrátil svou pozornost do šedesátých a sedmdesátých let a začal předělávat klasické hity z historie černé muziky.

Na předposlední desce Soul citlivě interpretoval legendární skladby klasiků Sama Cooka, Curtise Mayfielda či Jamese Browna. Deska se dobře prodávala, a tak na ni navázal v podobném duchu s albem Soul 2.

Vstupenky na koncert můžete zakoupit v předprodejní síti Ticketportal.

Reklama

Výběr článků

Načítám