Hlavní obsah

Filmové premiéry - DonT Stop, Madagaskar 3 a Pařmeni

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O počátcích punku v Česku je hudební film Richarda Řeřichy DonT Stop. Po Evropě cestuje zooparta v Madagaskaru 3. Na australskou svatbu se vydáme společně s Pařmeny.

Upoutávka na film Don´t Stop (v kinech od 14.6. 2012)Video: Bontonfilm

 
Článek

DonT Stop

Foto: Bontonfilm

Filmové premiéry

Do komunistického Československa roku 1983 konečně dorazil punk naplno. Osmnáctiletý Miki se svým kamarádem Dejvidem nechtějí zůstat pozadu. Deska London Calling od Clash jim ukáže ten správný směr. Vezmou elektrické kytary, naježí vlasy a přestanou brát ohled na svoje okolí. No future se stane jejich heslem.

Kapela se rychle zformuje, garáž v sousedství se stane jejich zkušebnou a pro Mikiho i dočasným domovem. Po úspěšném startu skupiny, umocněném zdařilým koncertem, přichází procitnutí do reality. Jak se jejich životní postoje vyhraňují, dostávají se do konfrontace se zaběhnutými pravidly a nakonec i sami se sebou. Sen se postupně rozplyne. Kličkování mezi školou, vojenskou službou a každodenní existencí je vysilující.

DonT Stop, ČR/SR 2012, 98 min., režie: Richard Řeřicha, hrají: Patrik Děrgel, Lukáš Reichl, Jiří Kocman, Jakub Zedníček, Oliver Cox, Viola Černodrinská, Kristina Svarinská, Klára Trojanová, Jiří Štrébl, Stanislava Jachnická, Monika Svadbová a další.

Madagaskar 3

Foto: Bontonfilm

Filmové premiéry

Potřetí se vrací zooparta Alex, Marty, Glorie a Melman z animované série Madagaskar. Tentokrát s nimi projedeme napříč Evropu. Na konci „dvojky“ totiž dokázali vynalézaví šikovní šimpanzi dát poškozené letadlo víceméně do pořádku. A to se teď řítí s nimi a s tučňáky do kasina v Monte Carlu, kde plánují strávit báječně hravou dovolenou. Unavena čekáním na jejich návrat opustí zooparta Afriku a vynoří se ze Středozemního moře, aby zahájila operaci „Vyzvednutí tučňáků“.

Upoutávka na film Madagaskar 3 (v kinech od 14.6. 2012)Video: Bontonfilm

Plán je jednoduchý: namířit si to přímo do kasina, popadnout tučňáky a donutit je, aby vzali partu zpátky do její  ZOO v Central Parku v New Yorku. Ale samozřejmě to není tak prosté.

Madagaskar 3, USA 2012, animovaná komedie, režie: Eric Darnell, Tom McGrath, hrají (v českém znění): Filip Blažek, Miroslava Pleštilová, Filip Švarc, Václav Vydra, Zbyšek Pantůček

Pařmeni

Foto: Blue Sky Film Distribution

Filmové premiéry

Nová bláznivá komedie je o ženichovi a třech svědcích, kteří se vydají na cestu do australského vnitrozemí na velikou svatbu. Svérázní svědkové se postarají o řadu skandálních situací a zažijí na vlastní kůži význam fráze "v dobrém i ve zlém".

Upoutávka na film Pařmeni (v kinech od 14.6. 2012)Video: Blue Sky Film

Scénář napsal autor filmu Horší než smrt Dean Craig, za kamerou stál režisér filmu  Dobrodružství Priscilly, královny pouště Stephan Elliot. Natáčelo se osm týdnů ve Fox Studios v Sydney a v Národním parku Lane Cove, turisticky oblíbené historické části Sydney Rocks a v malebných Modrých Horách.

Skladbu  Weightless pod závěrečné titulky napsala a nahrála spolu s Johnem Farrem Olivia Newton-John.

Pařmeni, Austrálie 2012, komedie, 97 min. režie: Stephan Elliot , hrají: Xavier Samuel, Rebel Wilson, Olivia Newton-John, Kris Marshall.

Reklama

Výběr článků

Načítám