Hlavní obsah

Slim Cessna nabídne country punk z baru na konci světa

– Praha
Novinky,

Denverská skupina Slim Cessna´s Auto Club je předním představitelem americké alternativní country, syrové a vášnivé jako ta původní, ale okořeněné prvky agresivního punku a temného gotického rocku. Soubor, který je považovaný za jednu z nejlepších živých kapel současnosti, vystoupí ve středu v pražském Lucerna Music Baru.

Foto: Slim Cessna Auto Club/Gary Isaacs

Slim Cessna

Článek

Soubor se dal dohromady před dvaceti lety a má blízko k souborům 16 Horsepower a Woven Hand, možná blíž k syrovému prvnímu, než decentnějšímu druhému. Jeho tvorba byla označována jako country punk i gothabilly, sama skupina však říká, že hraje americkou hudbu.

Její obsazení je veskrze tradiční, tvoří je kytary, banjo, piano, steel kytara, kontrabas a bicí. Hudby ale vytváří dokonalý doprovod k syrovým textům jak z jižanských románů - jsou plné vášní a násilí, víry i beznaděje, osudovosti a taky alkoholu Je v nich cítit rurální tradice.

První desku vydala vlastním nákladem tři roky po vzniku v roce 1995, v novém tisícletí ji pomohlo spojení s firmou Alternative Tentacles vedenou zpěvákem Dead Kennedy Jello Biafrou, který od devadesátých let měl zájem i o country. O kapele řekl: „Je to country kapela, která hraje v baru na konci světa.“

Slim Cessna’s Auto Club představí 6. června v pražském Lucerna Music Baru své loňské album Unentitled, Před nimi vystoupí Italové Three Blind Mice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám