Hlavní obsah

Léto v ČT: Chalupáři, olympiáda a pohádky

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Léty diváckého zájmu prověřený seriál Chalupáři z roku 1975 s Jiřím Sovákem, Josefem Kemrem a Jiřinou Bohdalovou se usadí od neděle 24. června na celé léto v neděli večer na obrazovku programu ČT 1.

Článek

Třetinu léta zabere veřejnoprávní televizi nepřetržité živé vysílání z Letních olympijských her v Londýně. Zaplní obrazovky ČT 2 a ČT 4 na celé dny, takže Večerníček se přes léto krátkodobě přestěhuje tam, kde byl léta zvyklý – na ČT jedničku těsně před Události.

Veřejnoprávní televize počítá s deštivým počasím, takže děti se u obrazovky i přes den mohou zabavit. „Celé tři měsíce, již od června, bude v pátek v hlavním vysílacím čase filmová pohádka, každý den odpoledne zase televizní pohádka. Diváci uvidí například úspěšnou vánoční pohádku s Tomášem Klusem Tajemství staré bambitky,“ nastínil letní podobu vysílání programový ředitel ČT Milan Fridrich.

„Program ČT 1 posiluje rodinný charakter, bude cílit jak na rodiče a prarodiče, tak na nejmenší diváky. Léto na Jedničce bude pohádkové, seriálové, cestovatelské a romantické,“ dodal Fridrich. I přes léto bude pokračovat cyklus Filmoví velikáni a diváci se seznámí se snímky z cyklu Americké nezávislé léto.

Reklama

Výběr článků

Načítám