Hlavní obsah

Ridley Scott chce Harrisona Forda

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Měl ve filmu být, později to odmítl, ale nyní je opět šance, že se v něm objeví. Britský režisér Ridley Scott řekl v rozhovoru pro list Independent, že by se chtěl po třiceti letech vrátit k populární sci-fi Blade Runner a do některé role by rád obsadil opět Harrisona Forda.

Foto: Profimedia.cz

Ridley Scott

Článek

Neví prý ještě, jakou by mu dal. Nadto není stoprocentně jisté, zda herec účast ve filmu přijme.

„Nedostal by asi hlavní roli, jeho přítomnost by měla charakter hostování. Musím ho v tom filmu někde mít. Bylo by to zábavné,“ řekl Scott.

Účast Forda by měla být brána v úvahu už při psaní scénáře, což znamená, že Scott nebude točit remake slavného filmu z roku 1982, nýbrž jeho pokračování. Přestože není zatím známé téma, jisté je angažování scenáristy Hamptona Fanchera, jednoho z tvůrců původního scénáře. Scott také v rozhovoru naznačil, že hlavním hrdinou chystaného snímku bude tentokrát dívka.

Foto: Profimedia.cz

Harrison Ford při natáčení Hvězdných válek

Pokud se nakonec bude Blade Runner realizovat, bude to po aktuálně uváděném snímku Prometheus (v českých kinech bude mít premiéru 7. června) Scottovo další sci-fi.

Původní Blade Runner vznikl na základě klasického příběhu amerického spisovatele Philipa K. Dicka nazvaného Sní androidi o elektrických ovečkách? (1968) a dodnes je uznáván jako jeden z nejpovedenějších sci-five filmové historii. Scott ho uvedl před třiceti lety, hlavní role ztvárnili Harrison Ford, Rutger Hauer a Sean Youngová, hudbu napsal Vangelis.

Před několika lety oslovil list Guardian šedesát vědců, aby určili nejlepší sci-fi filmové historie. Na prvním místě skončil právě Blade Runner. Porazil taková veledíla, jakými jsou 2001: Vesmírná odyssea, Hvězdné války nebo Terminátor. Nedávno zvítězil i v anketě 100 nejlepších filmů sci-fi magazínu SFX.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám