Hlavní obsah

Roberta Pattinsona už nebaví Edward Cullen

Právo, ŠH

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský herec Robert Pattinson přiznal, že ho přestalo bavit hrát Edwarda Cullena v populární upírské sáze Twilight. Řekl to jen několik měsíců před tím, než ho v té roli uvidí diváci naposledy, a to ve snímku Twilight sága: Rozbřesk – 2. část.

Foto: Profimedia.cz

Robert Pattinson

Článek

„Když hrajete nějaký čas stále stejnou postavu, prostě vám dojdou nápady. Dostaví se pocit, že jste k ničemu, že nevíte, co máte dělat,“ řekl herec magazínu ShortList. „Už jsem neměl inspiraci. Dostal jsem se do bodu, kdy si říkám, že už nechci dělat filmy pro teenagery.“

Pattinson na sebe upozornil jako Cedric Diggory ve filmu Harry Potter a Ohnivý pohár (2005). Více se ale proslavil až o tři roky později, kdy ztvárnil upíra Edwarda Cullena v první ze série adaptací romantické ságy Twilight americké autorky Stephenie Meyerové.

Po boku Kristen Stewartové si zahrál i v dalších čtyřech částech, přičemž poslední z nich se v českých kinech objeví 15. listopadu letošního roku.

Foto: Profimedia.cz

S Kristen si chrání soukromí, na slavnostní premiéry ale chodí spolu.

Světová odborná média jej označují za jeden z největších mladých britských filmových talentů v Hollywoodu a jednu z nejpřitažlivějších mužských hereckých hvězd světa.

Robert Thomas-Pattinson, jak se jmenuje, se narodil 13. května 1986 v Londýně. V dospívání se projevil jako nadějný sportovec, rovněž hrál na kytaru a klávesové nástroje. Nějaký čas se živil modelingem. Poprvé se k hraní dostal v patnácti, kdy se prosadil v amatérských divadelních hrách společnosti Barnes Theatre Club.

První filmovou roli dostal v televizním snímku Království prstenu (2004), v němž ztvárnil burgundského prince Giselhera.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám