Hlavní obsah

Brodská, Voříšková i Špalková v nové řadě Terapie

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Terapie, psychologický seriál, který vznikl už před mnoha lety v Izraeli a následně obletěl celý svět, měl dobrý ohlas i v české verzi s Karlem Rodenem v hlavní roli. Proto se domácí pobočka HBO rozhodla pro natočení další řady.

Foto: HBO

V pondělí padla první klapka druhé řady Terapie.

Článek

První klapka nových příběhů psychologa Marka Pošty (Karel Roden) padla v pondělí 14. května. Rodenovi v nich přibudou noví pacienti, jako je například bohatá majitelka právnické firmy Tereza Brodská nebo manželský pár s nezvladatelným synem Kateřina Winterová a David Švehlík. Dále je tu studentka architektury (Tereza Voříšková). Stavy úzkosti přepadají i tuneláře, jehož firma je zapletena do kauzy kolem předražených státních zakázek (Jiří Ornest).

Foto: HBO

Karel Roden

“Ve vedlejších rolích se dále představí Zuzana Bydžovská, Petra Špalková a Matěj Hádek. V nových pětatřiceti epizodách se diváci podruhé setkají s Kamilou Magálovou (psychologova mentorka Dita), Klárou Melíškovou (manželka Alice), Janem Cinou a Berenikou Kohoutovou (syn a dcera) a Jiřím Štěpničkou (otec vojáka Igora),” sdělila mluvčí HBO Pavla Brožková.

Foto: HBO

Táňa Pauhofová

Hlavním dramaturgem je Iva Klestilová, která v první sérii psala příběh zdravotní sestry Sandry v podání Táni Pauhofové. Původní režijní tým (Petr Zelenka, Jaroslav Fuit a Marek Najbrt) obohatila Lenka Wimmerová, jež bude supervizorem celého projektu.

Autory jednotlivých scénářů jsou Iva Klestilová, Lenka Wimmerová, Robert Geisler a Petr Zelenka. Za kamerou stojí Alexander Šurkala.

Foto: HBO

Lukáš Hejlík

„Terapie zaznamenala mimořádný divácký úspěch a přinesla HBO jak nárůst sledovanosti, tak růst prodejů předplatného. Je přirozené, že na tento úspěch chceme navázat, a věříme, že druhá sezóna bude pro diváky právě tak zajímavá,“ dodává Ondřej Zach, generální ředitel HBO Česká republika.

Terapie byla první hraný seriál, jenž ve své produkci natočila česká pobočka televize HBO. Premiéru měl v roce 2011 a točil ho režisér Petr Zelenka ve spolupráci s Markem Najbrtem. Šlo o českou verzi světově známé série nazvané In Treatment s Gabrielem Byrnem v hlavní roli psychiatra a ta zase vycházela z předlohy izraelského autora Hagaje Leviho nazvané Be Tipul.

Americký seriál, oceněný dvěma televizními cenami Emmy, Zlatým glóbem pro Byrna a cenou WGA Award za scénáře, již předtím odvysílala Česká televize (ČT) pod názvem V odborné péči.

Reklama

Výběr článků

Načítám