Hlavní obsah

V Arše bude opět Kniha hledat autora, Husa uvede v Praze poprvé Tanečnici

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 20. května se otevřou dveře divadla Archa kolem páté hodiny, aby se uzavřely až kolem jedenácté po koncertě jednoho z členů divadla Husa na provázku. Stane se tak v rámci prezentace tří scénických črt vybraných v soutěži vypsané divadlem. V prvním ročníku Ceny Konstantina Trepleva zvítězilo sedm scénářů ze zaslaných tří set.

Článek

Již jednou bylo v Praze k vidění pět z nich v podobě scénických črt, nyní to bude pro jednu z nich pražská premiéra. Jedná se o hru Tanečnice napsanou Evou Vrbkovou, která vznikla coby pocta nedávno zesnulé dlouholeté herečky divadla Aleny Ambrové. V režii se představí Eva Tálská.

Ředitel Husy Vladimír Morávek označil tuto hru za jednu svých nejoblíbenějších v rácmi celého projektu. Dále bude k vidění již podruhé To léto, které je něčím jako novodobou punkovou operou, a Hraj komedii, která nám ukáže jaké to je být ženami, co milovaly Goebbelse či Stalina.

Prezentace jednotlivých scénářů je stejně jako zbytek repertoáru divadla zcela jedinečná a mnohdy syrově poetická.

Program večera Jirka Kniha hledá autora

16:45 - 17:00       

písně Tomáše Davida (foyer)

17:00 - 18:15

Hraj komedii (jeviště)

 18:15 - 18:30       

pauza (písně Tomáš David)

 18:30 - 19:30       

Tanečnice (malý sál)

 19:30 - 20:00       

pauza (přestávkový program: Tomáš David)

 20:00 - 21:00       

To léto (jeviště)

 21:00 - 22:00       

Koncert Tomáše Davida etc.

Od den dříve se na prkna archy vrátí inscenace Tichý Tarzan o excentrickém fotografovi a voyerovi Miroslavu Tichém, kde v hlavní roli exceluje Ivana Hloužková. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám