Hlavní obsah

Lenka Dusilová: Těšíme se jako malé děti

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lenka Dusilová zahajuje koncertní turné k nové desce Baromantika v Jablonci nad Nisou. "Deska vyšla na konci minulého roku, teď si ji chceme užít na koncertech. Myslím, že kdo má Baromantiku rád, bude ho bavit i naživo. Dali jsme si záležet. Na těch pár koncertů se těšíme jako malé děti," řekla v rozhovoru pro Právo Lenka Dusilová.

Foto: Profimedia.cz

Lenka Dusilová

Článek

V pátek večer zahájíte v Jablonci nad Nisou koncertní turné ke své loňské desce Baromantika. Ta má jinou atmosféru, než měla vaše předešlá alba. Jak písně z různých období seřadíte v koncertním programu vedle sebe?

V podstatě se nám do baromantického koncertního setlistu vešlo jen pět starších písní, z čehož tři jsou přizpůsobené baromantickému zvuku, respektive mají novou aranž. Díky tomu mohou vedle skladeb z nového alba úplně v pohodě fungovat. Setlist budeme na každý koncert v malinkých nuancích obměňovat.

Zazní na koncertech i nějaká nová, případně dosud nezveřejněná skladba?

Není důvod v tuto chvíli vymýšlet nové skladby. Deska vyšla na konci minulého roku, teď si ji chceme užít na koncertech. Myslím, že kdo má Baromantiku rád, bude ho bavit i naživo. Dali jsme si záležet. Na těch pár koncertů se těšíme jako malé děti.

Na cenách Anděl jste v březnu získala titul Zpěvačka roku. Jakou pro vás má cenu?

Měla jsem z něho původně trochu rozporuplnou radost, ale teď ho cítím jako satisfakci pro celou partu lidí, která Baromantice a její svobodě pomáhala. Bylo jich dost. Ze sobeckých důvodů by mě samozřejmě více těšilo, kdyby Ceny Anděl měly pro hudebníky větší respekt, než jaký mají dnes. Je to totiž všeobecně škoda pro tuzemskou scénu.

Objevila se informace o tom, že budete nahrávat novou desku s projektem Eternal Seekers. Je to tak?

Ještě na to není vhodná doba. Zdá se, že všichni členové Eternal Seekers máme svých vlastních věcí víc, než jsme odhadovali před nedávnou dobou. Myslím, že správný čas teprve přijde.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám