Hlavní obsah

Filmové premiéry - Temné stíny, Street Dance 2, Tomorrow will be better, Poslední let Petra Ginze, Hodný syn a Crulic-cesta na onen svět

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z osmé spolupráce režiséra Tima Burtona a herce Johnnyho Deppa vzešla upírská komedie Temné stíny. Na známých místech celé Evropy se odehrávají taneční fúze Street Dance 2. Dokument Tomorrow will be better je o závodě a kariéře mistra světa ve Freestyle motokrosu Libora Podmola. Americký dokument o 16letém pražském spisovateli, který zahynul v Osvětimi, se jmenuje Poslední let Petra Ginze. Animovaný dokument Crulic – cesta na onen svět vypráví příběh Crulice, 33letého Rumuna, který zemřel v polském vězení během protestní hladovky.

Upoutávka na film Dark Shadows (v kinech od 10.05.2012) Video: Warner

 
Článek

Temné stíny

Foto: Warnerbros

Filmové premiéry

V roce 1752 se Joshua a Naomi Collinsovi se synem Barnabasem přistěhovali do Ameriky, aby tu začali nový život a unikli záhadnému prokletí. Vybudovali mocné impérium Collinwood, z Barnabase vyrostl okouzlující, bohatý mladý muž. Jenže udělal osudovou chybu, když odmítl krásnou Angelique. Ta je totiž čarodějnice a jako odplatu za své zlomené srdce připraví Barnabasovi trest horší než smrt: promění ho v upíra a uloží do hrobu, aby trpěl navěky. Ze studené podzemní kobky se Barbnabas dostane v roce 1972...

Temné stíny, USA 2012, 113 min., režie: Tim Burton, hrají: Johnny Depp, Eva Greenová, Michelle Pfeifferová, Helena Bonham Carterová a další.

Street Dance 2

Foto: Bontonfilm

Filmové premiéry

Tanečník Ash je samotář, který cestuje a soutěží ve streetdance. Chce být nejlepší, jeho snem je vyhrát Světový šampionát a porazit svého největšího rivala Vince z taneční skupiny Neporazitelní. Šance se blíží - šampióni budou brzy vystupovat v Paříži. Ash vyráží hledat nejlepší tanečníky, aby mohl sestavit novou taneční skupinu. Pomáhá mu jeho nový kámoš Eddie. Jejich první zastávkou je Kodaň, potom pláž na Ibize, následuje Švýcarsko, Amsterodam, Berlín, Londýn, Praha a nakonec Řím. Skupina je pohromadě…

Upoutávka na film Street dance 2 (v kinech od 10.05.2012)Video: Bontonfilm

Obsazení vévodí Falk Hetschel a Sofia Boutella, která se zúčastnila dvou světových turné Madonny a objevila se i v posmrtném videoklipu pro Michaela Jacksona Hollywod Tonight.

Street Dance 2, VB 2011, taneční, romantický, 85 min., režie: Max Giwa, Dania Pasquini, hrají: George Sampson, Sofia Boutella, Falk Hentschel, Tom Conti, Flawless a další.

Tomorrow will be better

Foto: Bontonfilm

Filmové premiéry

V lednu 2010 přijel Libor Podmol do USA. V legendárním obchodě Chapparal si koupil od Douga Parsonse, kdysi slavného freeride jezdce, který se v kariéře zastavil a dnes nemá ani peníze na svoji motorku, koupil dvoutaktní Suzuki 250.

Upoutávka na film Zítra bude líp (v kinech od 10.05.2012)Video: Aerofilms

Následující tři měsíce strávil Libor tréninkem v Arizoně a Kalifornii, poznal se s místními jezdci. Začíná boj o titul mistra světa ve Freestyle motokrosu...

Tomorow Will Be Better, ČR 2012, dokument, 73 min., režie: Martin Přívratský

Poslední let Petra Ginze

Foto: Pinot Film

Filmové premiéry

V roce 2003 explodoval raketoplán Columbia a na jeho palubě shořela i kresba Petra Ginze, pražského chlapce, který měl v 16ti letech za sebou několik románů a deníků, desítky povídek a článků, přes 170 kreseb, maleb a ilustrací a dva roky vydával časopis v terezínském ghettu. A který v 16ti letech zemřel v Osvětimi.

Upoutávka na film Poslední let Petra Ginze (v kinech od 10.05.2012)Video: Pinot Film

Unikátní dokument vznikl v USA a kombinuje prvky klasického dokumentu a animovaného filmu, ve kterém ožívají kresby Petra Ginze i některé z jeho příběhů.

Poslední let Petra Ginze, USA 2011, 781min., Režie: Sandy Dickson, Churchill Roberts.

Hodný syn

Foto: Filmeurope

Filmové premiéry

Po skandální premiéře uprchne herečka Leila Mannerová před novináři se svými dvěma syny na staré rodinné letní sídlo. Výbušný Ilmari je matčiným důvěrníkem a ochráncem, zatímco jeho mladší bratr Unto je vášnivým entomologem a samotářem.

Poklidné soužití však brzy naruší skupina Leiliných přátel, kteří za nimi přijedou na víkend. S nimi přijíždí také Aimo, do kterého se Leila zamiluje navzdory své snaze odolat. Ve stejnou chvíli se podivná servírka Karita z místní hospody svěří Ilmarimu, že jeho příjezd viděla ve snu...

Hodný syn, Finsko 2011, 87 min., režie: Zaida Bergroth, hrají: Samuli Niittymäki, Elina Knihtilä, Eetu Julin, Eero Aho a další.

Crulic – cesta na onen svět

Foto: Filmeurope

Filmové premiéry

Animovaný dokument vypráví příběh Crulice, 33letého Rumuna, který zemřel v polském vězení během protestní hladovky. Uznávaný rumunský herec, Vlad Ivanov, propůjčil Crulicovi svůj hlas, který, plný ironie, promlouvá k divákům ze záhrobí.

Upoutávka na film Cesta na onen svět (v kinech od 10.05.2012)Video: Film Europe

Silný vizuální styl, úchvatná ruční malba, koláže, fázová a cut-cut animační technika… Crulic – cesta na onen svět získal řadu filmových ocenění a vysoká hodnocení kritiků i diváků.

Crulic – cesta na onen svět, Rumunsko 2011, 73 min., režie: Anca Damian, vypravěči: Vlad Ivanov, Jamie Sives

Reklama

Výběr článků

Načítám