Hlavní obsah

Scarlett má zoo aneb Jak být sexy v gumákách

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koupili jsme ZOO režiséra Camerona Crowa je jedním z těch dojemných hollywoodských středoprouďáků pro celou rodinu, po nichž se máte cítit hezky a přijmout prosté poselství, že láska všechno překoná. Dobrá zpráva je, že patří ve své lize k těm lepším. Tedy k filmům, které mají alespoň nějakou spojnici se skutečným životem.

Upoutávka na film Koupili jsme ZOO (v kinech od 12.04.2012)

 
Článek

Koupili jsme ZOO je jako starý popový hit, který jste slyšeli stokrát. Trochu cukrkandl, pořád to samé, ale své řemeslo mají muzikanti zvládnuté. Výchozím bodem je moment, kdy běžná americká rodina přijde o matku. Otec (Matt Damon) se se ztrátou vyrovnává dost těžce a ještě hůře je na tom pubertální syn, propadávající depresím a tropící skandály ve škole. Hlava rodiny se proto rozhodne změnit všechno - dost zajímavou práci, místo, kde žijí, i přátele.

Poněkud překvapivě si koupí za všechny úspory krachující zoo daleko od města, což vypadá jako jasná díra na peníze a taky jí je. Postupně ho přivede téměř k zoufalství. Malá dcera sice zvířata miluje, ale syn je v zoo ještě naštvanější než ve městě. Na scéně se však objevuje sličná správkyně (Scarlett Johanssonová) a po troše toho oddalování dojde k prvnímu polibku, který se jeví od první minuty jako nevyhnutelný každému, kdo někdy viděl alespoň jediný americký film.

Foto: Bontonfilm

Matt Damon a Scarlett Johanssonová se starají o Zoo.

Z celkového ladění filmu lze také okamžitě vytušit, že to skončí happy endem, takže žádný thriller. Skutečně nelze říct, že by režisér diváka držel „v neustálém napětí“, nicméně příběh se nepropadne do úplné nudy. Péče o zoo totiž přináší bizarní příhody a problémy, které polechtají bránici, a rodinné vztahy jsou relativně věrohodné.

Nesmyslně vypadá jen postava státního úředníka, který má obnovit zoo akreditaci. Ačkoliv nového majitele vůbec nezná, chová se od začátku nevysvětlitelně nepřátelsky, jakoby je chtěl za každou cenu zničit. Dělá velká gesta, přehrává jako v crazy komedii, což nefunguje, protože Koupili jsme zoo se tváří jako drama ze života.

Foto: Bontonfilm

Matt Damon

Damon hraje slušně a Scarlett Johanssonová není ani špatná, ani skvělá. Bohužel tu moc nepůsobí efekt osudové krasavice, kterou představovala snad v každém filmu za posledních patnáct let. V Koupili jsme ZOO totiž vypadá jinak, žádné extrémní dekolty, málo make-upu, žádná pěstěná dlouhá blond hříva. V pánské košili, se zastřiženými vlasy a v gumákách není lehké být „osudový“.

Příběh nakonec pohladí po duši a na to, že jde o americký rodinný film, není ani moc stupidní. Jen beznadějně nepřekvapivý.

Celkové hodnocení: 65 %

Reklama

Výběr článků

Načítám