Hlavní obsah

Colours of Ostrava letos uzavře americká hvězda Janelle Monáe

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už tak mimořádně hvězdnou sestavu letošního ročníku festivalu Colours of Ostrava, na kterém nebudou chybět zpěvačky Björk, Alanis Morissette, zpěváci Rufus Wainwright a Bobby McFerrin či skupina Animal Collective, doplní další celebrita velkého kalibru - americká zpěvačka Janelle Monáe.

Článek

Umělkyně, která byla několikrát nominovaná na cenu Grammy, se v České republice představí poprvé a čtyřdenní festival v neděli uzavře.

Na Colours přijede Janelle Monáe s velmi početnou kapelou, se kterou uhranula a rozdováděla například diváky v Glastonbury. Zpěvačka vystupovala také před prezidentem Obamou a na předávání Nobelových cen.

„Její strhující show nabídne rozvibrovanou energii, která prochází doslova celou tančící kapelou, od doprovodných zpěvaček přes smyčce až po dechovou sekci,“ uvedli pořadatelé na internetových stránkách.

Janelle Monáe se do hudebního světa uvedla v roce 2007 EP Metropolis: Suite I (The Chase). „Druhé a třetí pokračování osudů Cindi Mayweather přerostlo v sedmdesátiminutové konceptuální album The ArchAndroid (Suites II and III), jednu ze stěžejních hudebních událostí roku 2010 a vůbec poslední doby. Hostovali na něm básník Saul Williams, indie rocková skupina Of Montreal a Big Boi z OutKast, objevující se po boku zpěvačky také v nadšeně přijatém videoklipu skladby Tightrope, krystalickém důkazu jejího všestranného talentu,“ uvedli pořadatelé.

Červencový festival Colours of Ostrava letos poprvé proběhne v bývalých dolech a železárnách ve Vítkovicích, kde je kapacita minimálně pro 35 tisíc diváků. Informace o programu jsou na internetových stránkách www.colours.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám