Hlavní obsah

Mistři hokejového punku v Praze

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Do pražského Rock café se v pondělí vrátí kanadští Hanson Brothers, kteří jsou nejvýznamnějšími představiteli puck-rocku, jde o přímočarý punk, zabývající se hokejem. Hanson Brothers jsou pobočným projektem členů známé kanadské skupiny NoMeansNo.

Foto: Conspiracy.cz

Hanson Brothers v akci

Článek

Bratři Wrigtové si potřebovali občas odpočinout od náročného jazz-core NoMeansNo, postaveného na protuberancích basy i prudkých změnách rytmů, temp a riffů. Původně chtěli jen hrát písně Ramones, které byly jedním z jejich inspiračních zdrojů, pak ale začali sami psát jednoduché písně a jejich tématem se stal hokej, který je v Kanadě národním sportem. Aby působili stylověji, začal Rob Wright vystupovat v brankářské masce.

Z pobočného projektu se stala postupem času regulérní skupina. Hanson Brothers mají na svém kontě už čtyři studiová alba a koncertní It´s A Living. Hanson Brothers se v Praze objeví teprve potřetí, poprvé tomu bylo před deseti lety, podruhé v roce 2008, kdy byl jejich koncert plný narážek na KHL.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám