Hlavní obsah

Nové knihy: Petr Vacek, Christian Cameron, Zora Beráková, Pip Vaughan-Hughes i Janet Evanovichová

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z nových knih vybíráme současný prozaický příběh Petra Vacka, historické romány amerického spisovatele a vojenského historika Christiana Camerona, britského prozaika Pipa Vaughan-Hughese a Zory Berákové. Dále historický thriller Američana Brada Meltzera, detektivku irského autora Johna Connollyho i americké bestselleristky Janet Evanovichové. O pozornost si říká ženský román irské spisovatelky Cathy Kellyové a nádavkem ještě komiks trojice Ed Brubaker, Mike Perkins a Steve Epting.

Článek

Petr Vacek:

Kubincé Manci

Nové knihy

Narodila se za první války u Turčianského svätého Martina. Mluvila slovensky, maďarsky i německy, podle toho, jak bylo třeba a jak se přihodilo. Ze Slovenska odešla za druhé republiky do Prahy… Manci si užila skoro celé 20. století. Myslela, že by mohla být lékařkou, že by svět mohl mít grácii dámských elegantních sukní a pánských sportovních obleků… Nejšťastnější byla se svým druhým mužem, krejčím a muklem, se kterým v 60. letech zamířila do údolí Jizerských hor. Manci nedávno zemřela, ale dál se dívá na svět, kam že se to i se všemi jejími blízkými vlastně řítí.

Druhé město, 80 stran, 199 Kč

Christian Cameron:

Tyran

Nové knihy

Do doby Alexandra Velikého zavádí příběh z roku 333 před naším letopočtem. Kineiás a jeho řečtí druhové bojují po boku Alexandra a přispívají k vítězství nad perským vládcem Dáreiem III. Budoucnost však vypadá slibně jen do té doby, než slavný vojevůdce řecké velitele propustí ze svých služeb. Po návratu do rodných Athén se Kineiás místo vděku a slávy setkává s nepřátelstvím a odchází do vynuceného exilu. Zbývá mu jen kůň, zbroj a hrstka věrných přátel, s nimiž se nechává najmout tyranem Olbie z řecké kolonie na pobřeží dnešního Černého moře, aby vycvičili jeho jízdní vojsko.

BB art, přeložil Antonín Otáhal, 408 stran, 249 Kč

Pip Vaughan-Hughes:

Krvavá relikvie

Nové knihy

Příběh plný nečekaných zvratů se odehrává ve 13. století. Mladý mnich Petroc se krádeží vzácné relikvie zaplete do plánů zrůdného templářského rytíře. Aby si zachránil život, putuje pašeráckou lodí po celé Evropě od Grónska přes Francii až po Řecko. Musí vypátrat, jak a proč se jeho osud protnul s cestou starobylé relikvie a také musí pomstít smrt přítele. Než dojde ke konečnému zúčtování, možná se hrdinovi podaří získat i lásku krásné řecké princezny.

BB art, přeložil Petr Kovács, 336 stran, 99 Kč

Zora Beráková:

Zimní královna

Nové knihy

Zkušená autorka nabízí historický román o Alžbětě, manželce „zimního krále“ Fridricha Falckého, dceři anglického krále Jakuba I. Na pozadí událostí z doby třicetileté války vypráví životní příběh mladé princezny, která se z lásky provdala za falckého kurfiřta a doprovázela ho do Čech, poté co mu byla nabídnuta česká koruna. Jeho vláda však byla jen krátkou epizodou a z královských manželů se záhy stali vyhnanci s nadále zajímavými osudy.

Motto, 192 stran, 249 Kč

Brad Meltzer:

Kniha lží

Nové knihy

Jakou zbraní zabil Kain Ábela? Zjistit to se snaží Cal Harper. Jeho dlouho nezvěstný otec je postřelen pistolí, kterou vyšetřovatelé spojují s jinou vraždou z roku 1932, nicméně krátce po překvapivém setkání Cala s otcem jsou oba napadeni nelítostným vrahem, jenž má na těle vytetované Kainovo znamení. Tak začíná honička za první vražednou zbraní na světě a závod s časem vrací Cala zpět do minulosti. Tam se seznamuje se skutečným příběhem Kaina a Ábela, což mu pomůže poznat příčiny vraždy i z roku 1932.

BB art, přeložila Dana Pavelčíková, 352 stran, 99 Kč

John Connolly:

Zabijáci

Nové knihy

V románu plném nečekaných zvratů líčí Connolly dramatické osudy Louise a Angela, nerozlučné dvojice, kterou mimo jiné spojuje profesionální zločin. Tentokrát se však dávní přátelé soukromého detektiva Charlieho Parkera stanou z lovců sami pronásledovanou kořistí. V touze naplnit dávnou pomstu se dostanou do smrtelné pasti. Kdo ale ve skutečnosti stojí v pozadí honby na ty, kdo zatoužili skončit s kariérou zabijáků? A přijde jim i tentokrát na pomoc Parker, jemuž nejednou pomohli z úzkých?

BB art, přeložila Hana Whitton, 352 stran, 99 Kč

Janet Evanovichová:

Za všechny prachy, Dvakrát řež, jednou měř, Než bys do tří napočítal

Nové knihy

Tři detektivní příběhy s poněkud ztřeštěnou Stephanií Plumovou, rodačkou z Trentonu v New Jersey, která na tom je mizerně. Nemá práci, nemá peníze a navíc jí právě zabavili auto. Dostává nabídku – mohla by začít spolupracovat s kauční agenturou. Stačí dopadnout výtečníka, který byl propuštěn na kauci a posléze se nedostavil k soudu, a může shrábnout 10 tisíc dolarů. Ale případ není tak jednoduchý, jak se na první pohled zdálo. Pokud Stephanie nevezme rozum do hrsti, mohlo by se jí snadno stát, že první mrtvola, s níž se v budoucnu setká, bude její vlastní…

BB art, přeložila Blažena Kukulišová, 576 stran, 349 Kč

Cathy Kellyová:

Klub zlomených srdcí

Nové knihy

Mladá Izzie Silverová opouští domov a rodné irské městečko Tamarin, aby hledala štěstí v New Yorku. Chce se postavit na vlastní nohy a založit agenturu pro plnoštíhlé modelky. Práce se daří a život nemůže být lepší… Dokud neporuší nepsané pravidlo a nezamiluje se do ženatého muže. Na druhé straně Atlantiku její teta čelí manželově nevěře. Zradili ji dva nejbližší lidé a Anneliese s obavami hledí do budoucnosti. Když vážně onemocní Izziina babička, vlídná a soucitná Lily, jsou obě ženy nuceny odložit své problémy stranou a Izzie se o umírající dozvídá věci, o nichž neměla tušení.

BB art, přeložila Dana Pavelčíková, 392 stran, 99 Kč

Ed Brubaker, Mike Perkins, Steve Epting:

Captain America omnibus 2

Nové knihy

Komiksový hrdina Captain America patří k nejznámějším hrdinům marvelovského vesmíru, přesto byl u nás dlouho přehlížen, protože jeho americký patriotismus působil maličko nepřirozeně. Pak ale přišel Ed Brubaker se svým příběhem, který zásadně proměnil černobílé vnímání bojovníka oblečeného do vlajky z hvězd a pruhů. Druhý omnibus přivádí čtenáře přímo doprostřed rozehrané partie mezi ním a superpadouchem Red Skullem. Změnila se doba a s ní i praktiky superhrdinů. Více než o pěsti jde o souboj nervů, ve kterém není nic dáno předem.

BB art, přeložil Richard Klíčník, 360 stran, 890 Kč

Reklama

Výběr článků

Načítám