Hlavní obsah

Depardieu: Strauss-Kahn je arogantní a namyšlený. Bude se hrát dobře

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gerard Depardieu oznámil, že bude hrát ve filmu bývalého šéfa Mezinárodního měnového fondu Dominiqua Strausse-Kahna, který odstoupil kvůli skandálu s údajným znásilněním pokojské.

Foto: Profimedia.cz

Gérard Depardieu

Článek

Depardieu se na roli netěší proto, že by byl fanouškem Strausse-Kahna, ale naopak proto, že se mu hnusí. Je podle něj arogantní a namyšlený. V rozhovoru pro švýcarskou televizi uvedl: "Je velmi francouzský, arogantní a namyšlený. Bude se hrát dobře. Udělám to, protože ho nemám rád."

Isabelle Adjaniová má hrát Strauss-Kahnovu ženu. Americký režisér Abel Ferrara prozradil, že se bude natáčet v Paříži, New Yorku a Washingtonu.

Ferrara se v devadesátých letech proslavil filmem Bad Lieutenant (Poručík) s Harvey Keitelem v roli upadajícího policisty, který nezvládá své závislosti. Většina jeho dalších filmů neslavila velký úspěch a mnohé spadají přímo do béčkové kategorie.

Lavina skandálů

Strauss-Kahn byl původně obviněn v USA ze znásilnění pokojské, ale žaloba byla později smetena pro nedostatek důkazů. Stejně ovšem musel odstoupit z vedení Mezinárodního měnového fondu, na povrch totiž vyplavala řada dalších informací o jeho vztahu k ženám.

Ve Francii ho podezírají, že na večírcích s prostitutkami mohl napomáhat kuplířství a z pokusu ze znásilnění jej obvinila i francouzská novinářka Banonová. Měl se ji pokusit znásilnit při jednom rozhovoru v pařížském bytu v únoru 2003.

Strauss-Kahn připustil, že Banonové "dělal návrhy", ale ostatní odmítl. Trestný čin mu prokázán nebyl, série skandálů mu ale znemožnila kandidovat na francouzského prezidenta.

Reklama

Výběr článků

Načítám