Hlavní obsah

East Doc Platform: jak se vaří film

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Setkání s profesionály, nakouknutí do kuchyně filmařů, diskuze a zajímavé dokumentární filmy slibuje akce East Doc Platform v prostorách pražského Divadla Archa a Paláce Archa do 11. března.

Foto: seanmcallister.com

Japan: A Story of Love and Hate uvede režisér Sean McAllister.

Článek

Akce nabídne řadu přednášek předních světových dokumentaristů, panelové diskuse na aktuální témata, zvláštní projekce, semináře či neformální snídaně.

„East Doc Platform navazuje, doplňuje a zastřešuje aktivity, které jsme do loňského roku pořádali na Mezinárodním festivalu dokumentárních filmů Jihlava,“ informovala Hana Rezková z pořádajícího Institutu dokumentárních filmů. „Akce je vlastně bránou pro západní filmové profesionály, zástupce televizí, distribuce, fondů nebo festivalů do světa dokumentu, který vzniká v tomto regionu."

Celkově se do Prahy sjede více než 160 východoevropských režisérů a producentů a více než 70 klíčových světových televizních producentů, distributorů a zástupců mezinárodních festivalů.

Odprezentováno bude 88 filmů připravovaných a více než 60 dokončených. Celkově se za 12 let působení s pomocí IDF podařilo dokončit přes 150 filmů a více než 800 dokumentů vstoupilo do mezinárodní distribuce.

Mimo jiné přijede cenami ověnčený britský dokumentarista a novinář Sean McAllister, který právě dotočil v bouřlivé atmosféře v Jemenu snímek The Reluctant Revolutionary a v Praze se má zúčastnit projekce snímku Japan: A Story of Love and Hate, v němž zachytil život zkrachovalého podnikatele, který skončil na okraji společnosti a přežívá s přítelkyní v jedné místnosti.

Vstup na týdenní akci je 100 Kč, více informací na www.dokweb.net.

Reklama

Výběr článků

Načítám