Hlavní obsah

Rádio Spin to roztočí: Pražské urban rádio oslaví páté narozeniny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Rádio Spin se vepsalo do povědomí jako jediné pražské urban rádio, které se zaměřuje především na černošskou hudbu. Prokousalo se přes neobratné začátky a v dnešních dnech slaví už své páté výročí vzniku. V sobotu proto proběhne velká narozeninová oslava v klubu Lávka.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Myšlenka rádia byla původně založena na čistém hiphopu a RnB. Jak se ale postupem času měnila česká hiphopová scéna, začal se měnit i playlist rádia. Na Spin se tak dostala i rychlejší hudba, dubstep nebo různé remixy. Rádio tak pozvolně přešlo z přízviska „hiphopové“ na městské, neboli „urban“.

Začátky vysílání nebyly lehké ani pro moderátory, chyběl jim zejména přehled a profesionalita. I to se ovšem během pěti let změnilo a Spin začal nabírat na kvalitě. Své především mladé posluchače nyní baví nejen různorodou urban hudbou, ale i internetovými trendy, koncerty, mejdany, adrenalinovými sporty, apod.

Každý si přijde na své

Co však zůstalo celou dobu stejné, je uvolněnost a "přidrzlost" moderátorů, kteří se tak přesně dokážou naladit na notu svých posluchačů. Kmenové hlasy rádia tvoří Jaro Cossiga, DJ Enemy, Poeta a DJ Rockstar. U mikrofonu je pak střídají i další osobnosti na poli dýdžejů a nechybí ani hlas "krále smilstva" Roberta Rosenberga, který uvádí úspěšnou noční porno show. Každý fanoušek rádia si zkrátka přijde na své.

Sobota ve víru rádia Spin

Na více než 12 dýdžejů rádia Spin, tři pódia a šest barů se mohou všichni nadšenci Spinu těšit v sobotu 25. února v klubu Lávka, kde proběhne již zmíněná velká narozeninová oslava. Hřebem slavnostního večera bude koncert Oriona a Jamese Colea alias Orikoule.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám