Hlavní obsah

Nová DVD: Rodina je základ státu, Neřízená střela, Václav Havel - česká pohádka a Jeremiah Johnson

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden vychází mimo jiné film režiséra Roberta sedláčka Rodina je základ o jednom neobvyklém útěku před spravedlností. Film vyhrál na letošním udílení Cen české filmové kritiky a v sobotu se bude ucházet o České lvy. Francouzsko-britská Neřízená střela je o špičkovém nájemného vrahovi, který se zamiluje do objektu svého zájmu. V roce 1993 natočil Ivan Fíla polohraný dokument Václav Havel – česká pohádka, jímž diváky provází Boris Rösner a úryvky z Dopisů Olze. A návrat do starých časů - titulní postavu v dramatickém westernu Jeremiah Johnson ztvárnil v roce 1972 Robert Redford.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD 9. týden

Článek

Rodina je základ státu

Nová DVD

Libor býval slušný a chudý učitel dějepisu. Pak ale přehodil život na jinou kolej a dosáhl vysokého manažerského postu ve významném finančním ústavu a jeho svět se stal světem luxusu. Máloco ale trvá věčně, teď jsou jeho šéfové ve vazbě, a on půjde za nimi, nebo... Libor se snaží uniknout hrozícímu vězení a rozhodne se pro netradiční útěk: pod záminkou společné dovolené odveze celou rodinu na jižní Moravu. Prchání před spravedlností se stane cestou plnou hledání ztracených vztahů nejen mezi „uprchlíky“, ale také s jejich spolužáky z vysoké školy, kteří žijí své „obyčejné“ životy v okresním městě.

Rodina je základ státu  ČR 2011, režie: Robert Sedláček, hrají: Igor Chmela, Eva Vrbková, Simona Babčáková, Jiří Vyorálek, Martin Finger, Monika A. Fingerová, Jan Fišar, Jan Budař, Marek Taclík, a další.

Neřízená střela

Nová DVD

Victor je jedním z nejobávanějších i nejdražších nájemných vrahů ve své zemi. Touto profesí pokračuje v rodinné tradici, kterou založil jeho dědeček. Problém tkví v tom, že toto rodinné řemeslo s sebou nenese mnoho šancí na setkání s dívkou snů.

Rose je naopak nezávislá, škodolibá a veselá zlodějka, která přišla na dokonalý podfuk. Poté co se jím neúspěšně pokusí obrat bohatého Fergusona, stane se jednou z Victorových zakázek. Ten je však okamžitě zasažen její zlodějskou drzostí, poté šokován její smyslností a nakonec vlastním zjištěním, že není schopen ji zabít...

Neřízená střela, Francie/Velká Británie, 96 min., režie: Jonathan Lynn, hrají: Bill Nighy, Emily Bluntová, Rupert Grint, Rupert Everett, Eileen Atkins, Martin Freeman

Václav Havel – česká pohádka

Nová DVD

Polohraný dokumentární film, jímž diváky provází Boris Rösner a úryvky z Dopisů Olze, je film, který prostřednictvím pohledu vězeňského dozorce představuje ČLOVĚKA Václava Havla a  záměrně méně POLITIKA Havla. A především je to Havel sám, který se před kamerou „otvírá“ jakoby ji přestával vnímat. Vzniká tak velice intimní a poetický filmový portrét, který se vydává především po stopách Havlových filozofických a uměleckých myšlenek, doprovázen jazzově „pohádkovými“ kompozicemi Jiřího Stivína.

Václav Havel – česká pohádka, Německo/Česká republika 1993, dokument, 83 min., režie: Ivan Fíla

Jeremiah Johnson

Nová DVD

Jeremiah Johnson se unaven a rozčarován civilizací rozhodne stát zálesákem a vydává se do divočiny, o jejíž čistotě nikdy nepochyboval. První zima ve Skalistých horách ho málem zabije. Vyhladovělý a téměř zmrzlý najde útočiště u zkušeného starého lovce kožešin, jehož lekce v technice přežití zahrnuje i přímou konfrontaci s grizzlym. Film se natáčel celý v Utahu.

Jeremiah Johnson, USA 1972, 111 min., režie: Sydney Pollack, hrají: Robert Redford, Will Geer, Delle Bolton, Josh Albee, Joaquín Martínez, Allyn Ann McLerie, Stefan Gierasch a další

Reklama

Výběr článků

Načítám