Hlavní obsah

Nové knihy: Nick Hornby, Tim Severin, Grzegorz Rosiński a Jean Van Hamme i Geoff Johns

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novinky tohoto týdne nabízejí reedici knih britského prozaika a esejisty Nicka Hornbyho, další z detektivních příběhů amerického autora Johna Sandforda i historií inspirované příběhy Brita Stephena Baxtera a jeho kolegy z ostrovů Tima Severina. Nádavkem tři komiksy. Klasiku od polského kreslíře Grzegorze Rosińského a belgického partnera Jeana Van Hammeho, již vydaný příběh Američana Joe Haldemana a belgického spolupracovníka Marvana i nové dílo amerického tvůrce Geoffa Johnse.

Článek

Nick Hornby:

Fotbalová horečka + Všechny moje lásky + Jak na věc

Nové knihy

V třech knihách uvedených v jednom svazku spojil populární vypravěč a glosátor života příběh fandů kulatého míče. Fotbalová horečka se stala záhy po svém vydání v roce 1992 pro anglické fanoušky kultovní knihou. V dalším příběhu jde o pětatřicetiletého Roba, který se pokouší uniknout z předměstí Londýna do jeho centra a změnit tak svůj život. Ve třetím je hrdinou dvanáctiletý kluk, jehož rodiče se rozešli. Přesto hledá svůj vzor a najde ho v šestatřicetiletém Willovi, který ví, jak se moderní děti oblékají i že Kurt Cobain nehrál za Manchester United.

BB art, přeložili Richard Podaný a Hanka Jelínková, 592 stran, 349 Kč

John Sandford:

Zlomená oběť

Nové knihy

V dlouhé sérii knih spojených titulem, že jde o oběti, řeší kriminalista Lucas Davenport spletitý případ plný falešných stop a zavádějících důkazů. V Minneapolisu bylo na břehu řeky nalezeno zbičované tělo mladé ženy s proříznutým hrdlem. Davenport okamžitě poznal, že zločin spáchal duševně chorý člověk. O tři týdny později je na farmě za městem nalezena druhá oběť. Způsob provedení vraždy i zohavení těla jsou totožné, jde však o muže. Je pachatelem týž člověk?

BB art, přeložila Irena Palová, 336 Kč, 99 Kč

Stephen Baxter:

Císař

Nové knihy

Znovu vychází román z dávné minulosti o válkách mezi britskými kmeny a římskými legiemi a o životě ve starém Římě, který je plný napětí a nečekaných zvratů. A směřuje k současnosti. Při porodu v severní okrajové části Římské říše vyřkne Brica proroctví, které se vztahuje ke smrti jednoho římského císaře. Proroctví, které změní osud římského impéria, pokud se naplní. A tím celou budoucnost až do našich dnů. Zkouší snad ten, kdo tká plátno času, změnit život lidstva? Římská říše padne a zmizí v propadlišti času, rodina Bricy je rozdělena, ale její proroctví je opisováno a předáváno z generace na generaci.

BB art, přeložil Václav Viták, 376 stran, 99 Kč

Tim Severin:

Vikingové: Zlověstné proroctví

Nové knihy

Autor zavádí do dávných dob Vikingů, kdy mladík Thorgils, který Pod ochranou pohanského boha byl v prvním díle trilogie šťastně zachráněn na rozbouřeném moři, směřuje v druhé části severské ságy do Anglie, a to rovnou do lože choti anglického krále. Zachraňuje se útěkem mezi jómské Vikingy, věhlasné bojovníky, s nimiž zažije jejich poslední bitvu. Osamělý hrdina pokračuje na ruský sever mezi domorodé lovce kožešin a do Kyjeva, mezi švédské Vikingy Varjagy, kupčící s kožešinami, až dorazí do Miklagardu, jemuž svět říká Konstantinopol. Tam může konečně pomstít smrt svého přísežného bratra a dát se do služeb byzantského císaře, jak se o tom čtenář dočte v chystaném třetím díle trilogie.

BB art, přeložila Věra Heroldová – Šťovíčková, 312 stran, 249 Kč

Grzegorz Rosiński – Jean Van Hamme:

Thorgal. Zrazená čarodějka

Nové knihy

Plné odkazů na severskou mytologii je i komiksové dobrodružství mladíka jménem Thorgal, který se má proti své vůli stát nástrojem pomsty rusovlasé čarodějky. Zrazená čarodějka stála v roce 1977 u zrodu úspěchu ságy s jeho jménem, která se od té doby stala fenoménem a v současné době čítá třiatřicet alb. Zároveň patří mezi nejpopulárnější a nejprodávanější komiksové série kontinentální Evropy.

CooBoo, přeložil Richard Podaný, 48 stran, 159 Kč

Joe Haldeman a Marvano:

Věčná válka

Nové knihy

Připomínku si zaslouží již dříve vydaný legendární komiks s prvky sci-fi, který podtrhuje sugestivní příběh o mechanismech války. William Mandella byl vybrán a musel se zúčastnit meziplanetárního střetnutí s protivníkem, o kterém nikdo nic nevěděl. Spolu s ním vstupuje čtenář do doby, kdy lidé překonávají obrovské kosmické vzdálenosti pomocí kolapsarových skoků a za sebou nechávají svou současnost a dosavadní životy.

Sledujeme počáteční výcvik na planetě Charón, střetnutí s cizí entitou, nebezpečí neznámých planet, vražedné Bykariánce, vzájemné vztahy mezi vojáky a všudypřítomnou smrt v jejich řadách – dá se z tohohle koloběhu vůbec uniknout?

Crew, přeložila Hana Zahradníčková, 168 stran, brožované verze 489 Kč, vázaná 689 Kč

Geoff Johns:

Green Lantern: Žádný strach

Nové knihy

Hal Jordan vstal z mrtvých a jako první a nejslavnější z Green Lanternů dostal jako ochránce vesmírného sektoru 2814 novou šanci k boji. Než se však vrátí na oblohu, musí se postavit tváří v tvář starým protivníkům. Smrtící androidi Člověkolovci a zmutovaný Shark jsou zpět, krutí a nelítostní… jenže jsou jen předvojem strašlivějších nebezpečí. V okamžiku, kdy Green Lantern zjistí, že je součástí obludného plánu mimozemské rasy na sklizeň Pozemšťanů jako živoucích zbraní pro intergalaktickou válku, vstupuje na krví zbrocenou scénu šílící Černá Ruka. Kdo má šanci přežít?

BB art, přeložil Richard Klíčník, 176 stran, 399 Kč

Reklama

Výběr článků

Načítám