Hlavní obsah

Padesát let stará skupina The Beach Boys plánuje comeback

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američtí The Beach Boys určovali trendy v hudbě šedesátých let. Nyní hudební svět překvapili prohlášením, že se po 50 letech od založení vracejí a natočí desku.

Článek

Comebacku se účastní zakládající členové Brian Wilson, Mike Love a Al Jardine. Poslední jmenovaný prozradil, že se chystají na udílení Grammy v únoru a mají připraveno něco "vzrušujícího". První koncert se bude konat v dubnu.

"To výročí pro mě hodně znamená, kluci mi chyběli, je pro mě lákavé udělat novou desku a být s nimi zase na pódiu," řekl Brian Wilson.

Beach Boys byli symboly Kalifornie šesté dekády s hity jako Good Vibrations, Sloop John B, Then I Kissed Her, Surfin USA, I Get Around nebo Barbara Ann. Brian Wilson ale propadl vážným psychickým problémům a skupina upadala. Později se skladatel a zpěvák vrátil a zahájil sólo kariéru.

Wilsonovi bratři Dennis a Carl, kteří s ním začínali, zemřeli v osmdesátých letech. Nahradili by je Bruce Johnston a David Marks.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám