Hlavní obsah

Filmové premiéry - Šťastný Nový rok, Věc: Počátek, Rumový deník a Velká vánoční jízda

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už s předstihem vám ve filmu Šťastný Nový rok popřejí vše nejlepší Robert De Niro, Halle Berryová, Hilary Swanková a další. Ve snímku Věc: Počátek se dějově vrátíme před klasický snímek režiséra Johna Carpentera Věc z roku 1982, Rumový deník si píše Johnny Depp a na Velkou vánoční jízdu se vydá jako každý rok Santa – a musí to všechno stihnout.

Článek

Šťastný Nový rok

George Marshall, a s ním hvězdy Robert De Niro, Halle Berryová, Hilary Swanková či Sarah Jessica Parkerová popřejí divákům Šťastný Nový rok ve stejnojmenné romantické komedii, jejíž děj se odehrává během poslední noci roku v New Yorku.

Film je skládankou několika příběhů, z nichž některé se letmo dotknou a jiné navzájem propojí. Hlavní událostí, kolem níž se děj točí, je odpočítávání vteřin do začátku roku 2012 v podobě slavnostního spouštění koule na Times Square. Za tuhle podívanou, jež musí proběhnout naprosto dokonale, je odpovědná jediná osoba: Claire, zástupkyně společnosti Times Square Alliance, kterou hraje Hilary Swanková. Claire má ale kromě spouštění koule na starosti i koordinaci vystoupení rockové superstar, kterou nehraje nikdo menší než Bon Jovi, který musel kvůli natáčení přerušit vlastní světové turné.

Šťastný Nový rok, USA 2011, romantická komedie, režie: George Marshall, hrají: Zac Efron, Lea Michele, Abigail Breslinová, Katherine Heigová, Robert De Niro, Jessica Bielová, Hilary Swanková, Michelle Pfeifferová a další.

Věc: Počátek

Film dějově předchází klasickému snímku režiséra Johna Carpentera Věc z roku 1982. Znovu se ocitáme na odlehlé výzkumné stanici Antarktidě, kde mezinárodní vědecký tým objeví v ledových hlubinách neobyčejné stvoření. Z nadějného objevu se však brzy stává vražedná hrozba. Vědci jsou nuceni čelit narůstající paranoii tváří v tvář zcela neznámému tvorovi, který se umí změnit se v dokonalou kopii jakéhokoliv živého organismu. Tento parazit se totiž  mění v hrozbu, která dokáže rozložit a poštvat proti sobě i ten nejsehranější tým.

Věc: Počátek, USA/Kanada 2011, sci-fi/horor, 103 min., režie: Matthijs van Heijningen, hrají: Mary Elizabeth Winsteadová, Joel Edgerton, Adewale Akinnuoye-Agbaje Ulrich Thomsen a další.

Rumový deník

Rok 1960. Paul Kemp (Johnny Depp) je novinář na volné noze píšící pro krachující plátek kdesi v Karibiku. Chce si vydobýt své místo na slunci, čím více se ale snaží, tím menší úspěch má. Ze ztroskotanců, kteří se kolem něj neustále pohybují, si za nejlepšího přítele zvolí toho nejspolehlivějšího – láhev rumu. Film byl natočen podle stejnojmenné knihy Huntera S. Thompsona.

Rumový deník, USA 2011, 110 min., režie: Bruce Robinson, Johnny Depp, Amber Heard and Aaron Eckhart

Velká vánoční jízda

Představte si hvězdnou oblohu, pod níž se rozprostírá jedno město, zalité vánoční atmosférou. Je Štědrý večer a děti jsou zachumlané v postýlkách sní o Santovi a jeho sobím spřežení. Najednou město zahalí stín. Roztančí se milión drobných světélek a k zemi se snáší milión postaviček. Invaze začala a nikde se neozývá jediná rolnička...

Počítačově animovaný 3D snímek nabízí odpověď na zásadní otázku Vánoc: jak to Santa dělá, že dokáže během jedné noci nadělit všechny dárky? Odpovědí na ni je existence Santovy provozní základny ukryté pod Severním pólem, která je plná veselí a moderní techniky…

Velká vánoční jízda, USA 2011, animovaná komedie, 98 min., režie: Sarah Smithová. Mluví (v českém znění): Matouš Ruml, Bohuslav Kalva, Lukáš Hlavica, Jiří Hromada, Jana Altmanová, Radka Stupková a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám