Hlavní obsah

Meryl Streepová je herečkou roku, tvrdí američtí kritici

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejlepší herečkou roku je Meryl Streepová díky roli premiérky Margaret Thatcherové ve filmu The Iron Lady, shodli se kritici ze spolku New York Film Critics Circle.

Foto: Archiv, Právo

Meryl Streepová jako "Železná lady" Thatcherová

Článek

Film The Iron Lady natočila Phyllida Lloydová a vedlejších rolí se ujali Jim Broadbent, Anthony Head, Richard E. Grant, Roger Allam a Julian Wadham. V našich kinech se má objevit až 1. března 2012. Je dost pravděpodobné, že v té době už dávno bude na internetu.

Brad Pitt má být podle kritiků hercem roku díky filmu Moneyball a dramatu Terrence Malicka The Tree of Life. Němý film The Artist byl zvolen nejlepším filmem roku a jeho režisér Michel Hazanavicius nejlepším režisérem.

Ceny za vedlejší role by si měli odnést Albert Brooks (Drive) a Jessica Chastainová (The Help, The Tree of Life). Dokumentem roku se stává Cave of Forgotten Dreams Wernera Herzoga. Nejlepší cizojazyčný snímek má být podle spolku kritiků íránské drama A Separation.

Kritici tentokrát oznámili své favority velmi brzy, aby na ně více upozornili. V lednu a únoru se totiž předává tolik cen, že se v tom už málokdo vyzná.

Jejich předseda John Anderson k tomu poznamenal: "Myslel jsem, že bude zajímavé moci volit dříve, než se rozdají jakékoliv ceny. Vědomě nebo podvědomě, lidi jsou zkrátka ovlivněni volbou ostatních."

Reklama

Výběr článků

Načítám