Hlavní obsah

Francouzské filmy odstartují s Milováním od Miloše Formana

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miloš Forman se představí jako herec ve snímku Milování, který zahájí 24. listopadu v pražském kině Lucerna 14. ročník Festivalu francouzského filmu. Hlavní role v příběhu, který začíná v šedesátých letech minulého století, ztvárnily Catherine Deneuveová a její dcera Chiara Mastroianniová.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Film Miloše Formana Milování zahájí 24. listopadu Festival francouzského filmu v pražském kině Lucerna.

Článek

Do 30. listopadu pak festival nabídne v Praze, Brně, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Olomouci, Ostravě, Pardubicích a Plzni celkem 37 celovečerních a osm krátkých snímků.

Devět z nich tvoří předpremiéry distribučních titulů jako například Nevěstinec, Le Havre či Knoflíková válka, která navazuje na slavnou filmovou adaptaci Yvese Roberta z roku 1962.

Organizátoři dále připravili tituly z produkce televizní stanice Arte France, sekce filmové hity nabídne mimo jiné Tři mušketýry či Trierovu Melancholii, osobnost Jeana Maraise připomenou filmy Věčný návrat z roku 1943 a o sedm let mladší Orfeus.

Návštěvníci festivalu se mohou těšit také například na dramatický film A válka je tady režisérky Valérie Donzelliové, který reprezentuje Francii v letošním klání o Oscara.

Podrobný program festivalu najdete zde.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám