Hlavní obsah

Hana Hegerová: Mé poslední snímky jako umělkyně

Právo, Jaroslav Špulák

Šansoniérka Hana Hegerová se nechala v úterý naposledy vyfotografovat jako umělkyně. Stalo se tak při příležitosti převzetí Jubilejní diamantové desky, kterou obdržela za 1 580 000 prodaných hudebních nosičů a sedmačtyřicet let spolupráce s vydavatelskou firmou Supraphon.

Foto: Petr Hloušek , Právo

Jubilejní diamantovou desku Haně Hegerové předala ředitelka společnosti Supraphon Iva Milerová.

Článek

„Jen foťte. Toto jsou mé poslední snímky jako umělkyně. Jak víte, stáhla jsem se z veřejného života,“ řekla Hegerová, když s oceněním pózovala fotografům. Poté představila své nové DVD Pasiáns, jež vyšlo u příležitosti jejích osmdesátých narozenin. Oslavila je 20. října.

Při setkání s přáteli a novináři, které se v pražském hotelu Intercontinental po předání Jubilejní diamantové desky uskutečnilo, se Hegerová přiznala, že si dnů uměleckého volna náležitě užívá.

„Vždycky jsem byla před koncerty velice nervózní. Teď, když už nevystupuji, si volna opravdu užívám. Jsem doma, nestresuju se, je mi dobře, a když mám chuť, vykládám si třeba pasiáns,“ řekla v narážce na název aktuálního DVD. Toho se podle sdělení zástupců Supraphonu prodalo již tisíc kusů.

Nevylučuje další nahrávání ve studiu

Hegerová také prozradila, že sice nikdy neměla ráda práci ve studiu, ale nevylučuje, že ji bude muset opět absolvovat. „Dostala jsem hezký text od Michala Horáčka. Možná ho zhudebníme a za nějaký čas i nahrajeme,“ uvedla.

Setkání se zúčastnil i publicista Tomáš Padevět, který s Hegerovou připravuje její první autorizovanou knižní biografii. „Začali jsme na ní pracovat letos v červnu a doufám, že ji dokončíme do konce roku. Byl bych rád, kdyby vyšla někdy na jaře 2012,“ řekl Právu.

V knize budou vzpomínky, vyznání i historky, které Hegerovou na její životní i umělecké cestě potkaly.

Reklama

Související témata:

Související články

Hana Hegerová ukončila pěveckou kariéru

Zpěvačka Hana Hegerová se rozhodla definitivně ukončit svou pěveckou kariéru. Popřela, že by za jejím rozhodnutím byly vážné zdravotní problémy. Chce se prý...

Hana Hegerová oslaví osmdesátku i s DVD

Hana Hegerová oslaví ve čtvrtek své osmdesáté narozeniny. U té příležitosti vyjde DVD nazvané Pasiáns (Písně a dokumenty 1962– 1994). Bude na něm výběr...

Výběr článků

Načítám