Hlavní obsah

Seal se ještě jednou vrátí ke klasickému soulu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začátkem listopadu se zpěvák Seal vrátí k retro atmosféře svého úspěšného alba Soul s další várkou podobných nahrávek. Album Soul 2 přinese jedenáct písní ve stylu šedesátých a sedmdesátých let.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Seal v Praze

Článek

Seal již na albu Soul (2008) prokázal, že dokáže perfektně vystihnout náladu zlaté éry černé muziky, tedy dob Motownu a Staxu, kdy "frčel" classic soul, blues a funky. Prvním singlem bude notoricky známá skladba Let’s Stay Together, s níž kdysi dobýval hitparády Al Green.

Seal opět spojil síly s legendárním producentem Trevorem Hornem a mužem odpovědným za album Soul, Davidem Fosterem.

Mezi dalšími coververzemi bude třeba Lean on Me (Bill Withers), Love T.K.O (Teddy Pendergrass), Oh Girl (The Chi-Lites), Ooo Baby Baby (The Miracles) a What’s Goin’ On (Marvin Gaye).

Tracklist alba:

“Wishing On A Star”

“Wishing On A Star” “Love TKO”

“Wishing On A Star” “Love TKO” “Ooh Baby Baby”

“Wishing On A Star” “Love TKO” “Ooh Baby Baby” “Let’s Stay Together”

“Wishing On A Star” “Love TKO” “Ooh Baby Baby” “Let’s Stay Together” “What’s Goin’ On”

“Wishing On A Star” “Love TKO” “Ooh Baby Baby” “Let’s Stay Together” “What’s Goin’ On” “Love Don’t Live Here Anymore”

“Wishing On A Star” “Love TKO” “Ooh Baby Baby” “Let’s Stay Together” “What’s Goin’ On” “Love Don’t Live Here Anymore” “Backstabbers”

“Wishing On A Star” “Love TKO” “Ooh Baby Baby” “Let’s Stay Together” “What’s Goin’ On” “Love Don’t Live Here Anymore” “Backstabbers” “I’ll Be Around”

“Wishing On A Star” “Love TKO” “Ooh Baby Baby” “Let’s Stay Together” “What’s Goin’ On” “Love Don’t Live Here Anymore” “Backstabbers” “I’ll Be Around” “Love Won’t Let Me Wait”

“Wishing On A Star” “Love TKO” “Ooh Baby Baby” “Let’s Stay Together” “What’s Goin’ On” “Love Don’t Live Here Anymore” “Backstabbers” “I’ll Be Around” “Love Won’t Let Me Wait” “Lean On Me”

“Oh Girl”

“Za dvacet let v muzice jsem pochopil, že dvě nejzásadnější věci jsou hlas, ale ještě více kvalitní píseň. Sám píšu dál s tím, že možná dneska, možná zítra se urodí nebo objeví nova skladba, kterou si mohu zazpívat. V tomhle případě jsem ovšem měl k dispozici songy přirozeně navazující na předchozí album Soul – a navíc už jednoznačné evergreeny. Další věcí, která mě povzbuzuje k práci, je šťastné potkávání se s lidmi tak inspirujícími, jako jsou právě Trevor a David, trvale mě zásobující skvělými nápady,“ říká o novém album Seal.

Reklama

Výběr článků

Načítám