Hlavní obsah

Do Divadla Bez zábradlí míří slovenské soubory

Právo, Jiří P. Kříž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rovnou po hlavě skočí Divadlo Bez zábradlí manželů Hany a Karla Heřmánkových do nové divadelní sezóny. Už 10. září otevře nový divadelní rok šestnáctá přehlídka Slovenské divadlo v Praze – komedií Milana Lasici Na fašírky mi nesiahaj bratislavského Štúdia L + S.

Článek

Do 24. září se v paláci Adria vystřídají Slovenské národní divadlo s Bufinniho Večeří (režie Peter Mikulík), Slovenské komorní divadlo Martin s Luttmannovou komedií 5 za jednu (Peter Gábor), bratislavská Astorka Korzo ’90 s O’Neillovou Cestou dlouhého dne do noci (Roman Polák) a Radošínské naivní s kabaretním Radošínským výběrem (Peter Mankovecký).

Groteskní komedie Franz Kafka

Hodně se čeká od listopadové české premiéry hry Francouze Sébastiena Thiéryho Indická banka. „Je to, jako by Franz Kafka napsal groteskní komedii,“ řekl režisér Karel Heřmánek.

„Klient přijde do banky vyzvednout si peníze a zjistí, že jeho peněžní ústav prodali Indům. Pak už je to kafkárna. Aktuální. To nás přece může potkat kdykoli i u nás...“, dodal Heřmánek.

O přízeň diváků se v absurdním příběhu budou ucházet Nina Divíšková, Dana Morávková, Zdeněk Žák, Josef Carda a Karel Heřmánek ml.

Připravují se na Vánoce

V říjnu čeká malá oslava Lotjanův a Dogův muzikál Cikáni jdou do nebe. V režii Radka Balaše se bude hrát podvousté. Nejenom díky hudebnímu nastudování Idy Kelarové zůstává bezkonkurenčně nejlepší verzí haličsko-bukovinského tématu v Česku.

V divadle připravují už také Vánoce. Chystají koncerty Talichova kvarteta a Dana Bárty s Epoque kvartetem.

Reklama

Související témata:

Související články

Králova řeč se bude hrát v divadlech

Scenárista oscarového snímku Králova řeč David Seidler upraví film do divadelní podoby. Hru inspirovanou historickým filmovým dramatem režiséra Toma Hoopera...

Výběr článků

Načítám