Hlavní obsah

Lukáš Adamec: Jsem součástí kapely

Právo, Jaroslav Špulák

V červnu vyhrál poslední sérii Česko-Slovenské SuperStar, momentálně Lukáš Adamec natáčí album a plánuje podzimní turné s kapelou po Čechách.

Foto: Milan Malíček, Právo

Lukáš Adamec chystá se svou skupinou na říjen a listopad turné.

Článek

V červnu jste vyhrál poslední sérii Česko-Slovenské SuperStar. Jaký teď máte plán?

Pokud jde o kariéru mou a mé kapely Siempre, se kterou jsem se už během soutěže rozhodl nadále působit, mělo by dojít k posunu a zviditelnění. Všechno, co jsme dělali od roku 2009, kdy jsme vznikli, jsme sice dělali jako amatéři, ovšem s profesionálním přístupem. Vítězství v soutěži nabízí odrazový můstek k opravdové profesionalizaci a požaduje minimálně stejné úsilí jako dosud. Možná to vyjde, možná ne. My se budeme snažit.

Největším pokladem Siempre je momentálně vaše jméno. Proč jste se rozhodl ho nezvýraznit nad název kapely?

Jsem si toho vědom a musím říct, že na koncertech pořadatelé většinou sami uvedou, že vystoupí Lukáš Adamec se skupinou Siempre. Chtěl bych ale, aby si lidé co nejdříve zvykli, že jsem součástí kapely. Její název jsme se rozhodli neměnit.

Působíte ve slovenských Košicích. Chcete svou hudbou oslovit i české publikum?

Zcela určitě. V říjnu a listopadu absolvujeme české koncertní turné. Uvidíme, jaké budou reakce, a na jejich základě budeme přemýšlet, jak se dál v Čechách prosadit.

Momentálně natáčíte album. V jakém stadiu vzniku je?

Nedávno jsme vydali první singl Letná, který je ale známý především na Slovensku. Nyní chystáme druhý, ke kterému natočíme videoklip. Uvést ho chceme v září, a to i v Čechách. Písničky na desku máme připravené, jsou ve finální fázi a pozvolna je nahráváme. Jsme teď ale dost vytíženi, takže jsme se rozhodli termín vydání alba zatím neurčit. Mělo by to ale být někdy na podzim, určitě do konce letošního roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám