Hlavní obsah

Festival Mighty Sounds se rozjede v plné parádě

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek začíná festival Mighty Sounds na letišti Čápův dvůr v Táboře. Je zaměřen na ska, punk a reggae.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zpěváci Jan Kalina a Jana Jelínková ze skupiny Sto zvířat

Článek

Největší akce svého druhu ve střední Evropě přizvala na svůj sedmý ročník mimo jiné americké Anti-Flag, známé pro svou kritiku politiky Spojených států a bojující vytrvale za lidská práva, či jejich krajany Pennywise, kteří ve své tvorbě pojí punkovou energii a stylovou melodičnost. Z Jamajky přijedou legendy žánru ska, The Skatalites, kteří na festival dorazí i s u nás oblíbenou Doreen Shafferovou.

Dalšími velkými jmény přehlídky jsou Jamajčané Israel Vibration či Anthony B, Španělé No Relax, Britové Hotknives, Slováci Polemic, Argentinci Karamelo Santo a další. Kromě velkého počtu zahraničních kapel Mighty Sounds nabízí i to zajímavé z české ska, punkové a rock’n’rollové scény. Zahrají například Fast Food Orchestra, Prague Conspiracy, N. V. Ú., Basta Fidel, Sto zvířat, Prago Union, Pipes And Pints a další.

Kromě kapel vystoupí v divadelním stanu řada souborů a odehrají se také workshopy či turnaj v nohejbalu a fotbalu. Vstupenky lze na místě zakoupit za 950 korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám