Hlavní obsah

Jedinečné baletní gala Králové slunce v Národním divadle

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Divadelní nabídku prázdninové Prahy obohatí mezinárodní baletní gala Králové slunce (Kings of the Sun), jež bude uvedeno v české premiéře 4. srpna v Národním divadle v Praze.

Foto: Profimedia.cz

Národní divadlo

Článek

Uměleckým ředitelem projektu je ruský choreograf Nikita Dmitrijevskij, žák světoznámého českého choreografa Jiřího Kyliána. „Praha je pro mne nejen rodiště Jiřího Kyliána, ale také scéna, kde se zrodila legenda. Je pro mě ctí, že vystupujeme právě na prknech Národního divadla. Jiří Kylián mi pomohl najít osobní svobodu,“ říká Nikita Dmitrijevskij. Námětem baletního gala je barvitý život krále Ludvíka XIV., zvláště  vášeň, s níž tančil již ve svých dvanácti letech v Ballet Théâtre Palais Royal.

Během jediného večera publikum uvidí kaleidoskop choreografií ztvárněných předními sólisty z nejlepších ruských i světových scén, jako je Velké divadlo v Moskvě, Divadlo Michajlovského a Stanislavského nebo Baletní divadlo Borise Eifmana, sólisty Státního baletu v Berlíně, Stuttgartského baletu, španělské skupiny Compania Nacional de Danza a La Mov, Nizozemského tanečního divadla a Pařížské opery. Hlavním partnerem představení je společnost TVEL Fuel Company, která je součástí skupiny Rosatom. Mediálním partnerem je deník Právo.

Reklama

Související témata:

Související články

B. B. King zase povídal, Mayall zpíval

V úterý navštívily Prahu dvě bluesové hvězdy - John Mayall a B. B. King. Zanechaly příjemný dojem, i když vysoký věk se na Kingově hraní přece jen podepsal.

Výběr článků

Načítám