Hlavní obsah

Pořadatel Masters of Rock Jiří Daron: Twisted Sister se náš festival líbí

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dne 14. 7. začne ve Vizovicích čtyřdenní festival Masters of Rock. Návštěvníky čeká bohatý program a velké překvapení v podobě Twisted Sister.

Foto: Jaroslav Špulák, Právo

Jiří Daron tvrdí, že poprvé v historii festivalu Masters of Rock budou moci jeho návštěvníci volit z více druhů piva.

Článek

Největší hvězdou devátého ročníku festivalu Masters of Rock bude americká legenda Twisted Sister. V Čechách vystoupí poprvé. Jak to, že se povedlo pozvat ji až nyní?

Na Masters of Rock jsme se snažili pozvat ji už třikrát, ale vždycky to ztroskotalo na jedné zásadní věci, a sice finančních nárocích. Kapela vždycky chtěla tak velký honorář, že jsme ho nebyli schopni akceptovat. To je důvod, proč dosud v Čechách nikdy nehrála. Od dob své největší slávy v osmdesátých letech neslevila nic ze svých požadavků. Na Masters of Rock přijede například soukromým tryskáčem, který přistane ve Vídni.

Sehnali jste letos na program více peněz?

To ne, ale pomohla nám jedna zásadní věc. Produkční manažer Twisted Sister je náš kamarád, který jezdí na koncerty i s finskou kapelou Lordi. Na jednom turné pak Twisted Sister vylíčil, jaká je Masters of Rock skvělá událost. Řekl to přímo skupině, ne managementu, a té se jeho reference tak líbila, že přikázala svému agentovi, aby se s námi na vystoupení na Masters of Rock domluvil. Karta se po čtyřech letech obrátila. Proti nám už nestál žádný zatvrzelý manažer, ale chlapík, který se chtěl domluvit.

Jaké koncerty budou letos na festivalu ještě zajímavé?

Velké kapely na Masters of Rock se dělí na dva druhy. Jsou to v první řadě ty, které u nás ještě nikdy nebyly, nebo tu hrály minimálně. V jejich čele jsou Twisted Sister a patří tam také Ross The Boss, Virgin Steele, Němci Guano Apes nebo Australané Airbourne. Na tyhle formace jsou fanoušci zvědaví minimálně proto, že zatím neměli moc šancí je vidět. Druhou skupinu tvoří oblíbené party, které k nám jezdí častěji a rády. Patří mezi ně například Němci Helloween, kteří zahrají průřez svou historií i věci z nového alba, švédští Hammerfall, kteří představí zbrusu novou desku, Moonspell nebo U. D. O.

Budou vstupenky v prodeji i na místě konání festivalu?

Určitě.

Reklama

Související témata:

Související články

Papa Roach znovu v Praze. Vystoupí v Lucerně

V loňském roce jsme mohli Papa Roach vidět i slyšet na festivalu Sázavafest. V letošním roce vystoupí přímo v Praze v Lucerna Music Baru, a to ve středu 13....

Výběr článků

Načítám