Hlavní obsah

Skupina 30 Seconds To Mars: Jsme utahaní, potřebujeme si odpočinout

Právo, Šárka Hellerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Prague City festivalu vystoupí skupina 30 Seconds To Mars. "Už strašně dlouhou dobu jsme neustále na cestách, odehráli jsme stovky a stovky koncertů. Žijeme ze dne na den, jsme už opravdu docela utahaní. Takže ano, rozhodně je to pravděpodobné, potřebujeme si odpočinout," řekl v rozhovoru pro Právo Shannon Leto ze skupiny 30 Seconds To Mars.

Foto: Archiv, Právo

Americká skupina 30 Seconds To Mars bude hlavní hvězdou Prague City Festivalu, který se uskuteční 23. června v Praze na Výstavišti. Zleva Shannon Leto (bicí), Jared Leto (zpěv, kytara) a Tomo Miličevič (baskytara).

Článek

Nedávno se v médiích objevila zpráva, že si vaše kapela dá na několik let pauzu. Je to pravda?

Už strašně dlouhou dobu jsme neustále na cestách, odehráli jsme stovky a stovky koncertů. Žijeme ze dne na den, jsme už opravdu docela utahaní. Takže ano, rozhodně je to pravděpodobné, potřebujeme si odpočinout. Nemáme ale žádný konkrétní plán. Nevíme, jak dlouho nebudeme hrát.

Co mohou vaši fanoušci udělat pro to, abyste neodpočívali moc dlouho?

Uvidíme. Jak říkám, nic není pevně dané. Nicméně minimálně na chvíli si pauzu opravdu dáme.

Na vaše koncerty chodí tisíce lidí. Není vystupování před tak velkým publikem návykové?

Je to krásné. Dalo by se říct, že se energií, kterou dostáváme z publika, živím.

30 Seconds To Mars stoupali během posledních let zvolna ke slávě. Jaký ten vzestup byl z vašeho osobního pohledu?

Nejzajímavější bylo vždy období, kdy jsme nahrávali nové album. Ve studiu, kam jsme se na čas zavřeli, abychom tvořili nové písně, byla vždy velmi intenzivní atmosféra. Při nahrávání jsem se o sobě a o ostatních z kapely vždy dozvěděl nejvíc. Práce na nové desce nás pokaždé posunula o kus dál. Připomněli jsme si, že se chceme vyvíjet a zlepšovat, jak jen to jde.

Co podle vás rozhodlo o tom, že se kapela stane tak oblíbenou?

Milujeme hudbu a já jsem opravdu vděčný za to, že tu naši mají fanoušci rádi. Důležité je se nezaseknout a být upřímný v tom, co děláte. Především bych ale řekl, že to bude z velké části i tím, že umíme udělat zatraceně dobrou show.

V čele kapely stojí váš bratr Jared Leto, který je současně slavný herec. Berete to jako plus, anebo spíš mínus?

Brácha je umělec, dělá, co ho baví, a dělá to dobře. Už jsme o tom mluvili mnohokrát, přestože to vlastně není důležité. Pro kapelu je plus to, že Jared píše skvělé texty. Pravda ale je, že velký přínos jeho herecké kariéry je ten, že díky němu máme opravdu senzační videoklipy. Myslím, že je naši fanoušci opravdu oceňují, a i díky nim jsme se tak proslavili.

Vy sám jste se také představil jako herec v několika filmech. Je to pro vás jenom koníček?

I já se cítím v první řadě být umělcem. Baví mě všechny formy kreativního vyjádření. Když mám příležitost někde hrát, rád to přijmu.

 Je pravda, že také fotografujete?

Ano, dokonce už celkem dlouhou dobu a profesionálně. Jednoznačně nejraději fotografuji lidi. Baví mě zachycovat na film zajímavé osobnosti.

Jakou vaši desku a skladbu máte nejraději a proč?

Nedokážu to takhle říct. Především pro to, že se vždy nejvíc koncentruji na tu poslední. Každá deska měla něco do sebe, svůj jedinečný příběh a místo v naší kariéře. Nicméně nyní je pro mě číslo jedna aktuální This Is War.

Jak bude vypadat váš pražský koncert?

To je překvapení, musíte přijít a podívat se! Do Prahy se moc těším. Pamatuji si, že když jsme tam byli minule, byla tam opravdu skvělá atmosféra. Máme rádi, když cítíme z lidí nadšení a vrací se nám energie, kterou do koncertů vkládáme. Moc se těším, až vám předvedeme, jak nám to teď hraje.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám