Hlavní obsah

Film V peřině zahájí zlínský festival

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předpremiéra hudební komedie režiséra F. A. Brabce V peřině s Lucií Bílou, Karlem Rodenem, Jiřím Mádlem a dalšími zahájí v pondělí večer 51. ročník Zlín Film Festivalu, přehlídky filmů pro děti a mládež.

Článek

„V peřině je první český film kompletně připravený ve 3D technologii, a kromě toho, že letošní ZFF zahájí, bude také bojovat o Zlatý střevíček v mezinárodní soutěži hraných filmů pro děti. Do naší soutěžní kategorie se tak poprvé v historii dostává 3D film,“ uvedla vedoucí programového oddělení Markéta Pášmová.

Film V peřině je natočen v rozverném stylu tři roky starého kasovního trháku Mamma Mia. Efektní podívanou slibuje nejen 3D formát, ale i celý podivuhodný svět skrytý v peřinách, v nichž se část filmu odehrává, a který vznikl kompletně v počítači.

Hudba od Suopport Lesbiens

Ve filmu zazní 22 původních skladeb, jež z větší části složil René Rypar ze skupiny Support Lesbiens.

Festival proběhne do 5. června ve Zlíně a v několika dalších městech České republiky. Kromě čtyř tradičních mezinárodních soutěží (hraný film pro děti, hraný film pro mládež, animovaný film a evropský debut) přinese řadu nesoutěžních, tzv. informativních sekcí, mezi nimiž jsou Dny italské kinematografie, Walt Disney a Maďarské filmové fórum.

Reklama

Související témata:

Související články

Festival Letní Letná vyjíždí z Prahy

Mezinárodní festival nového cirkusu a divadla Letní Letná se letos rozšíří do dalších čtyř měst. Atmosféru nového cirkusu, pohybového divadla, dětských...

Výběr článků

Načítám