Hlavní obsah

Festival Tanec Praha otevřou Dánové

Právo, ČTK, Jaroslav Špulák

Festival současného tance a pohybového divadla Tanec Praha se letos uskuteční od 6. do 29. června v Praze a devíti dalších našich městech.

Článek

Podle pořadatelů ho zahájí dánský soubor Granhoj Dans, jenž 6. června nabídne v pražském divadle Ponec vizuálně taneční koncert nazvaný Dance Me To The End On/Off Love. Ten je inspirován písněmi slavného kanadského hudebníka Leonarda Cohena a choreografií 2men2mahler čerpající z odkazu Gustava Mahlera.

„Živá hudba na scéně podtržená strhujícími výkony kytaristů plyne v dokonalé symbióze s tanečníky, kteří jemně dotvářejí obrazy konvenující hudební předloze,“ popsala představení jedna z pořadatelek Yvona Kreuzmannová. Během úvodního představení bude předáno ocenění vítězům festivalu Česká taneční platforma 2011.

Největším lákadlem Sutra

Asi největším lákadlem bude představení Sutra, které vytvořil vlámský choreograf a tanečník Sidi Larbi Cherkaoui se sedmnácti buddhistickými mnichy z původního šaolinského kláštera z v čínské provincii Che-nan.

O zakončení festivalu Tanec Praha se 29. června v pražském Hudebním divadle Karlín postará slavný britský tvůrce Akram Khan.

Se skupinou tanečníků z Asie, Evropy a Blízkého východu představí svou choreografii Vertical Road.

Reklama

Související témata:

Související články

Cannes je výsluní umění, byznysu a hvězd

Jakkoliv se nejprestižnější filmová přehlídka světa, která si už před několika lety dovolila odstranit z názvu slovo film a jmenuje se prostě jen Festival de...

Výběr článků

Načítám