Hlavní obsah

TV tipy a chyby: Pulp Fiction a Ďábel nosí Pradu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek v noci si nenechte ujít Pulp Fiction, v sobotu zkuste Ďábla, který nosí Pradu a v neděli vás potěší děda Komárek, který prodá kravku a na jaře už nezaseje.

Článek

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Jaká by byla devadesátá léta bez Pulp Fiction? Nuda. Tehdy ještě mladý režisér Quentin Tarantino natočil svůj nejkultovnější počin s Travoltou, Willisem a celou známou partou.

Historky z podsvětí nechaly diváky nahlédnout do Tarantinovy choré hlavy, kde se to hemží úchylným násilím, drogami, absurdními situacemi i černým humorem. A ten soundtrack – jedna báseň.

Pá 23:15 Prima

Ďábel nosí Pradu

Šéfredaktorka vlivného módního časopisu Miranda ovládá okolí hrůzovládou, spočívající zejména ve věčném přikazování a v pohrdavém shazování všeho a všech. Její další obětí se má stát nová asistentka Andy. Jak dlouho to může vydržet?

Americký film z roku 2006 překvapil kvalitně zpracovanými postavami a trefným výsměchem světu módy, hysterie, drahých kabelek a zvracejících modelek. Meryl Streepová a Anne Hathawayová v něm navíc špičkově hrají.

So 20:00 - Prima

Na samotě u lesa

Děda Komárek slíbí, že prodá kravku, na jaře už nezaseje a odstěhuje se k synovi, ale nějak se to protahuje. Manželka zuří a „Pražák“ má co dělat, aby ze situace nějak vybruslil. Jiří Menzel natočil dodnes populární komedii Na samotě u lesa roku 1976 a herecké obsazení dosáhlo dokonalosti: Kemr, Svěrák, Kolářová, Smoljak, Tříska...

Ne 20:00 - Nova Cinema

Reklama

Výběr článků

Načítám