Hlavní obsah

Nemocnice na kraji města 13. díl: Slib

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osudy postav se završí. Inu operují, trvá to skoro celý den, ale nádor se podaří odstranit. Během operace Blažej přijme svůj úděl, vzdá se primariátu i poslání ortopeda, aby jako nový ředitel dal do pořádku nemocnici, kterou privatizace málem zničila. Blažej a Ina se opět sblíží: jako nový ředitel přichází za svou ženou, když se probrala z bezvědomí.

Článek

Starosta Jáchym, který s nemocnou páteří také čeká na operaci, s Blažejem probere situaci: vytýká mu, že mu podivným způsobem vstoupil do života, když ho kdysi připravil o Inu, a nyní může město připravit o nemocnici, jestliže ředitelský post nepřijme. Blažej to ví sám. A také ví, že nemůže být ředitelem a operatérem současně.

Hledání primáře

Jáchyma už bude operovat na Blažejovu žádost Machovec.  S primariátem myslel Blažej na Machovce, jenže ten čeká s manželkou dítě a nabídku odmítne. Blažej se vypraví za Novosadem. Ukáže se, že jeho přítel ho definitivně opustil, a tak Novosad post přijme. Blažejovo jednání schválí i starý pan primář Sova.

Svou osamělou cestou také musí jít doktorka Naďa Šulcová. Vztahu s Blažejem ale nelituje.

Synové jsou svou cestou

Blažejův syn Jan ví, jak by si Ina přála, aby dokončil medicínu. Jenže chce jít svou cestou. Starší Arnošt se od Blažejů odstěhuje k Monice a rozhodne se představit ji doma.  Blažejova první žena chápe jako paradox, že si její syn pravděpodobně vybral ke společnému životu také nemocniční sestru jako kdysi jeho otec.

Eliška chce s Hynkem od maminky odejít a začít konečně samostatný život. Hynek souhlasí. Svou první operaci nezvládl a rozhodne se pracovat na ambulanci.

Pěnkavová a  její syn najdou Václava Pěnkavu v nemocnici v Karlových Varech, kde leží po potyčce v kasinu.

Nemocnice na Novinkách
1. díl - Tajemství
obsah a glosa
2. díl - Pomluva
obsahglosa
3. díl - Balvan
obsahglosa
4. díl - Druhá rodina
obsahglosa
5. díl - Zpověď
obsahglosa
6. díl - Čistka
obsahglosa
7. díl - Past
obsahglosa
8. díl - Úlety
obsahglosa
9. díl - Start
obsahglosa
10. díl - Synové
obsahglosa
11. díl - Zatnuté zuby
obsahglosa
12. díl - Diagnóza
obsahglosa
13. díl - Slib
obsahglosa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám