Hlavní obsah

Martinez z Bad Look Charms se k punku dostal přes zpěv v kostele

Novinky, Alex Švamberk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američtí Bad Look Charms, které vede kytarista US Bombs Kerry Martinez, se 15. května představí v Praze v kubu Futurum po boku dívčích Civet a sólového projektu zpěváka Agnostic Front Rogera Mireta Disasters.

Článek

Novinkám Martinez prozradil, jak se dostal k hudbě: „Když jsem byl kluk, tak jsem se ještě s dalším klukem vloupal do bytu. Součástí mého trestu bylo, že nebudu chodit do reformní školy, že musím o víkendech vykonávat veřejné práce a že musím chodit do kostela. Musel jsem zpívat v ženském kostelním sboru. Když kouříte cigarety a nějaká holka, co se ti líbí ve škole, tě vidí zpívat v kostele v ženském sboru, tak to není zrovna v pohodě, ale byla to součást mého trestu. Naštěstí mě žena, které mě odvedla do kostela, taky nechala hrát na kytaru. Bůh jí za to žehnej, protože hudba mě vytáhla z řady problémů. A ona se mnou sem tam trávila čas a taky řekla mojí matce, že potřebuju hrát hudbu. Moje matka říkala - houby, ještě ho to poblázní. Už tak má problémy a ještě bude hrát ďáblovu hudbu.“

US Bombs, které dal dohromady se zpěvákem Duanem Petersem, se však dlouho nedařilo prorazit, sice měly pár desek, ale velký úspěch nepřicházel, i když Offspring a Green Day se hřáli na výsluní. Pomohl jim až koncert s Offspring a Rancid.

"Byl to fakt velkej koncert. Rancid tehdy byli v žebříčku. Já mluvil s jejich zpěvákem Timem Armostrongema ten mi říkal, že zakládá vlastní vydavatelství a že by chtěl, abychom se na tom podíleli a tak dál. Říkal jsem si, že jen každýho vychvaluje a stejně z toho nic nebude, ale na halloween zazvonil telefon a já ve sluchátku slyšel - Ahoj, tady Tim Armstrong. Ani nevím, kde sehnali můj telefon," řekl kytarista.

Martinez však není jen klíčovou postavou US Bombs, založil i vlastní skupinu Bad Look Charms, se kterou se vrací do Prahy. Novinkám vysvětlil proč: "Chtěl jsem dělat vlastní věci podle sebe. Měl jsem jasnou vizi, co chci dělat, že to má být zábavné, jednoduché, prostě typický newyorský rock´n´roll, který potřebuje podle mě trochu osvěžit."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám